"Creşterile de salarii cred că ar trebui să fie corelate, în general, cu creşteri de productivitate şi, în special, să aibă la bază şi un set de criterii de performanţă. Aceste creşteri uniforme pentru toată lumea poate ar trebui nuanţate şi să se facă o creştere de salarii puţin diferenţiată, în funcţie de performanţe (…) Ceea ce observăm în sectorul public este o oareşce demotivare a salariaţilor. Cred că asta constatăm cu toţii. Probabil că oamenii se aşteaptă la anumite criterii pentru promovare, la o anumită predictibilitate a carierei, elemente care ar putea fi îmbunătăţite pentru funcţionarii publici", a menţionat Anca Dragu Paliu, după audierile în comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament. 

Întrebată dacă vor creşte salariile bugetarilor cu 10% de la 1 decembrie, Dragu a precizat că "dacă legea este aplicată şi publicată, cu siguranţă ea se va aplica". 

Anca Dragu Paliu a mai spus că stabilirea unor criterii de performanţă pentru creşterea salariilor reprezintă obiectivul său pe termen mediu, care nu se poate face 'peste noapte', dar consideră că este util să fie dat acest semnal funcţionarilor din sectorul public. 

 AGERPRES