ANAF scoate la licitație două automobile de lux. Doritorii se pot înscrie pe site-ul Fiscului, pentru a putea licita pentru cele două mașini.

Daniel Dragomir a fost arestat preventiv în septembrie 2016, fiind acuzat că a pus la cale operațiunea de spionare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru care a fost angajată firma israeliană Black Cube.

ANAF, prin Direcţia Executări Silite Cazuri Speciale – Bucureşti, a scos la licitaţie două autoturisme ale familiei fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir, condamnat pentru corupţie şi fugit în Italia.

ANAF scoate la licitație două automobile de lux. De la ce sume se pornește

Este vorba de un Porsche Cayenne din 2010, aflat în proprietatea firmei Emar Investment Group SRL, deţinută de Marinela Zoica Dragomir, soţia fostului ofiţer SRI, condamnată şi ea în dosar.

Licitaţia porneşte de la suma de peste 42.000 de lei şi va avea loc pe data de 14 septembrie 2021.

Totodată, ANAF vinde şi un Subaru Forester, din 2007, al soţiei fostului ofiţer. Prețul de pornire este de peste 10.000 de lei.

Pe 18 iunie 2020, fostul locotenent colonel SRI Daniel Dragomir și soția acestuia, fostul subofițer SRI, Zoica Dragomir, au fost găsiți vinovați prin decizie definitivă a Curții de Apel București și condamnați: Daniel Dragomir, la o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de detenție efectivă, iar soția sa, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Cei doi au primit peste 400.000 de euro, mită, de la omul de afaceri libanez Ramid Ghaziri, patronul Avicola Crevedia, potrivit antena3.ro.

S-a predat în februarie

În context, Daniel Dragomir, fost locotenent – colonel SRI, condamnat la 3 ani și 10 luni pentru corupție, ar plecat din România, prin Arad, cu mașina.

El a putut ieși din țară fără probleme pentru că, înainte de condamnare, nu avea nici o interdicție de deplasare. Exact în ziua în care e ieșit din țară Ungaria eliminase obligația ca cei care intră în țară să rămână în izolare timp de 14 zile.

Ulterior, Dragomir s-a predat Poliției din Bari, în februarie 2021. El era urmărit internațional după ce a fost condamnat anul trecut la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în înscrisuri.

Anunțul a fost făcut de Poliția română, care îl căuta din vara anului trecut pe Daniel Dragomir, fost colonel SRI. Acesta a plecat din țară cu o zi înainte ca magistrații Curții de Apel să îl condamne.

”Un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales. Acesta a fost dus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București”, arată Poliția Română.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.