Un fost ofițer SRI s-a predat după ce a fugit din țară. Trebuie reamintit că Daniel Dragomir era dat în urmărire în statele europene după ce a fugit din țară în luna iunie a anului trecut, cu doar o zi înainte de pronunțarea instanței.

Acesta a putut ieși fără nicio problemă din țară, deoarece nu avea nicio restricție de mișcare pe numele lui în acel moment. În plus, fostul ofițer a profitat de decizia Ungariei de a renunța la obligativitatea carantinei pentru români în cazul trecerii graniței.

Un fost ofițer SRI s-a predat după ce a fugit din țară

„În dimineața de 4 februarie 2021, Poliția Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul Sirene, de către autoritățile italiene, că, în cursul zilei de ieri, un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales.

Acesta a fost depus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București.

În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România”, transmite Poliția într-un comunicat.

Lovitură dură pentru clanurile mafiote siciliene

Lovitură dură pentru clanurile mafiote siciliene. Ancheta afectează familiile mafiote din Agrigento și din Trapani și este coordonată de procurorul din Palermo, Francesco Lo Voi, adjunctul Paolo Guido și procurorii Gery Ferrara, Claudio Camilleri și Gianluca De Leo, transmite ansa.it

Ancheta vizează, de asemenea, un inspector și un asistent șef al Poliției, acuzați de implicare externă în asociație mafiotă, acces neautorizat la sistemul informatic și dezvăluirea secretelor de serviciu, precum și un avocat. Suspecții sunt acuzați de mafie, șantaj, favorizare deosebit de gravă. Anchetatorii au constatat că o femeie, Angela Porcello, partenera unui mafiot, și-a asumat un rol principal în Cosa Nostra, organizând summiturile, jucând rolul de consilier și promotor al multor activități ale clanurilor.

Liniștiți de avocat cu privire la imposibilitatea efectuării interceptărilor telefonice în biroul său, liderii mafioți din Canicattì, ai familiilor Ravanusa, Favara și Licata, un fost angajat loial al liderului mafiei Bernardo Provenzano din Villabate (Palermo) și noul șef al organizației Stidda se aflau, potrivit investigațiilor, în biroul avocatului pentru a discuta despre afaceri și evenimente legate de Cosa Nostra.

O organizație criminală se reorganizează și se regrupează în jurul a doi condamnați pe viață

Sutele de ore de interceptări dispuse după ce, în timpul anchetei, carabinierii au înțeles adevărata natură a întâlnirilor, au permis anchetatorilor să facă lumină asupra structurii clanurilor, asupra dinamicii din cadrul bandelor și să înregistreze mafioți din toată Sicilia, povești și evoluții. O anchetă prețioasă, care a dus la Mafie identificarea personajelor necunoscute anchetatorilor și ale liderilor mafioți vechi, care încă operează.

În districtul mafiot Canicattì, Stidda se reorganizează și se regrupează în jurul figurilor a doi condamnați pe viață, care au reușit să obțină semi-libertatea. În special, unul dintre șefii mafiei, indicat ca instigator la uciderea judecătorului Rosario Livatino, ar fi exploatat premiile care, în unele cazuri, le reveneau și celor condamnați la închisoare pe viață, pentru a reveni să opereze în zonă și să revitalizeze Stidda, care părea învinsă.

Din anchetă mai reiese că bossul fugar Matteo Messina Denaro, liderul mafiei din Trapani, care este de negăsit de 28 de ani, este încă recunoscut drept cel care are dreptul la investiri sau concedieri și că relațiile istorice dintre Mafie și Cosa Nostra americană nu ar fi încetat niciodată.