Americanii lovesc puternic și s-au decis să investestească aproape o jumătate de miliard de dolari în dezvoltarea şi distribuirea pe scară largă a unui tratament împotriva COVID-19 al companiei britanice AstraZeneca. Acest tratament se află într-o fază avansată a studiilor clinice, au anunţat reprezentanţii acestui gigant farmaceutic într-un comunicat publicat luni, informează AFP.

Suma pe care o investesc americanii este de 486 de milioane de dolari. Guvernul american va contribui astfel la dezvoltarea şi distribuirea a 100.000 de doze până la sfârşitul anului 2020 şi va putea să achiziţioneze încă 1 milion de doze în 2021, precizează acelaşi comunicat.

„Combinaţia de anticorpi AZD7442 avansează rapid în cadrul testelor de fază 3”, au adăugat reprezentanţii grupului farmaceutic britanic.

Două studii demarate „în Statele Unite şi în altă ţară” vor „recruta 6.000 de adulţi pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19, iar teste suplimentare pe circa 4.000 de adulţi vor viza tratarea contaminărilor” făcute de noul coronavirus, au explicat ei.

Grupul farmaceutic AstraZeneca, care, în paralel, dezvoltă în colaborare cu Universitatea Oxford un „vaccin candidat”, considerat unul dintre cele mai promiţătoare, a anunţat la sfârşitul lunii august că a lansat testele de fază 1 pentru medicamentul său AZD7442, deja finanţate încă de atunci cu 25 de milioane de dolari de guvernul american.

Medicamentul AZD7442 este o combinaţie de doi anticorpi de lungă durată, derivaţi de la pacienţi convalescenţi şi vindecaţi de COVID-19, descoperiţi de centrul medical al Universităţii Vanderbilt din Statele Unite. Licenţa pentru acest medicament a fost obţinută de AstraZeneca în luna iunie.

Covid face ravagii în întreaga lume iar România este și ea puternic afectată.

Pandemia de coronavirus face ravagii în România. Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au făcut public chiar acum bilanțul COVID-19, 12 octombrie! Sunt mii de oameni descoperiți infectați doar în ultimele 24 de ore. De asemenea, crește îngrijorător și numărul deceselor. Mai mult, sunt probleme imense pentru medici și la Terapie Intensivă. Secțiile sunt suprasaturate, în unele orașe nu mai sunt locuri disponibile.