Austriecii de la Strabag, care asigură construcţia proiectului, lucrează acum la interior şi, în paralel, montează faţada pe prima clădire. Clădirea are un regim de înălțime de două subsoluri, parter și şase etaje și dispune de o suprafață închiriabilă de 20.104 mp. Termenul de finalizare este iunie 2016.

Chiriaşul principal al clădirii, compania americană Oracle, va plăti anual circa 3,6 mil. euro proprietarilor, calculat la o chirie medie specifică zonei de 15 euro/mp/lună.

Oracle ocupă deja 20.000 mp, adică întreaga clădire B, în Floreasca Park, proiect terminat de Portland Trust în 2014 şi vândut în urmă cu câteva luni fondului german de investiţii GLL Real Estate Partners pentru circa 100 mil. euro.

CITIŢI ŞI Într-o singură intersecţie din Bucureşti lucrează 30.000 de corporatişti. În 5 ani vor fi 50.000

La parterul primei clădiri din Oregon Park au fost gândite o serie de spaţii comerciale, închiriate şi ele integral de compania de catering Flavours, cu brandul Stradale şi Lagardere Travel Retail, operatorul conceptului 1 Minute.

Proiectul Oregon Park, dezvoltat pe un teren de patru hectare – parte a fostei platforme industriale Pipera, va fi format la final din trei clădiri de birouri cu o supraaţă de aproape 70.000 mp. Dezvoltarea clădirii B continuă conform planificării, spațiul închiriabil fiind de 24.619 mp, potrivit Portland. Lucrările la clădirea C vor începe în cursul acestui an.

Pentru demararea lucrărilor, dezvoltatorul a venit cu un capital propriu în valoare de 33,7 mil. euro. Odată cu avansarea lucrărilor, compania a decis contractarea unui credit de investiţii. Astfel, în 15 septembrie, acţionarii firmei au hotărât să împrumute 77,1 mil. euro de la BCR pentru a-şi finanţa lucrările la primele două imobile. Din suma împrumutată, 8,6 mil. euro reprezintă o linie de credit pentru finanţarea TVA.

CITIŢI ŞI Portland Trust împrumută 77,1 mil. euro de la BCR pentru prima etapă din Oregon Park

Oregon Park este al șaselea proiect de birouri dezvoltat de Portland Trust în România, după Opera Center I și II, Bucharest Business Park, Floreasca 169A și Floreasca Park. Cu cei aproximativ 70.000 mp de spații noi de birouri, Oregon Park reprezintă 21% din totalul de 330.000 mp construiți și închiriați de Portland Trust la noi în țară, începând cu anul 1999.