„Mutarea într-un nou sediu a fost o necesitate. Ne-am extins, iar acest pas reprezintă o confirmare a direcției bune în care ne îndreptăm”, a declarat Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank, care are o cotă de piaţă de 1% şi o reţea de 50 de sucursale.

Phoenix Tower, cunoscută în trecut sub denumirea de PGV Tower sau sediul Bancpost, are o suprafaţă de circa 10.000 mp şi este amplasată în cartierul Vitan, în apropiere de Bucureşti Mall. La începutul crizei imobiliare, clădirea de birouri a stat goală trei ani, timp în care a trecut printr-un proces de renovare care a costat circa 5-7 mil. euro, potrivit proprietarilor. După finalizarea lucrărilor, imobilul a fost închiriat către companii precum Zitec, Netop, EBS, Bancpost și Kwizda, ajungând la un grad de ocupare de 80%.

Clădirea Phoenix Tower a fost cumpărată în 2016 de omul de afaceri israelian Isaac Cohen-Hoshen, aflat în topul celor mai mari proprietari de bovine din România, contra unei sume estimate la circa 10 mil. euro. Achiziţia a fost realizată prin intermediul companiei Adam Europe, parte a grupului Adam America Real Estate, fondat de Dvir Cohen Hoshen şi de Omri Sachs, ambii implicaţi în managementul fostului dezvoltator de locuinţe Adama.

Dvir Cohen Hoshen este fiul omului de afaceri israelian Isaac Cohen. Cei doi, alături de David Flusberg, sunt co-fondatori ai companiei Adama, care a dezvoltat până acum în România şi în regiune peste 1.700 de apartamente. În 2011, grupul austriac Immofinanz a devenit unicul acţioanar al companiei, după o tranzacţie de 42,43 mil. euro, în urma căreia cei trei co-fondatori s-au ales cu câte 675.000 de euro fiecare.

Între timp, împreună cu mai mulţi parteneri şi investitori, familia Cohen-Hoshen a dezvoltat proiecte imobiliare în New York, Strasbourg şi Berlin. El a revenit pe piaţa imobiliară românească în 2015 când a anunţat că vrea să dezvolte un ansamblu cu 200 de locuinţe pe un teren cumpărat în 2013 de la o companie intrată în insolvenţă.

Omul de afaceri Isaac Cohen mai controlează şi ferma de lapte Koplax din localitatea Gorgota, judeţul Prahova, alături de firma cu capital israelian Jesselson Investments. Până la închiderea fabricii de lactate cu capital israelian Tnuva, ferma lui Cohen era unul dintre furnizorii de lapte. Ferma, în care investitorul a plasat circa 10 mil. euro, are circa 1.000 de vaci exploatate pentru lapte şi se află în topul celor mai mari proprietari de bovine din ţară. Acum Koplax este unul dintre furnizorii Danone.