„Disparitatea puternică dintre locurile cu rate de vaccinare scăzute și cele cu rate ridicate este un lucru „foarte îngrijorător”, a declarat Fauci pentru CNN.

Avertisment teribil al lui Fauci

„Când avem un nivel atât de scăzut de vaccinare, suprapus pe o variantă a a virusului care are un grad ridicat de eficiență a răspândirii, în regiunile care nu au vaccinat, veți vedea un scurt-circuit. Este aproape ca și cum ar fi două Americi”

„Dacă sunteți vaccinat, vă reduceți dramatic riscul de a vă infecta și chiar riscul de a vă îmbolnăvi grav. Dacă nu sunteți vaccinat, aveți un risc considerabil”, a avertizat Fauci.

Varianta Delta a virusului, considerată mai contagioasă și mai agresivă, a ajuns aproape în fiecare stat din SUA și reprezentă 26,1% din cazurile Covid-19 începând de la finele lunii iulie, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Creșterea și răspândirea mai multor variante transmisibile schimbă ecuația pentru obținerea imunității de turmă, declarat un specialist în coronavirus citat de CNN. „Când un virus începe să se transmită mai mult, crește și numărul persoanelor care trebuie vaccinate pentru a ajunge la imunitatea de turmă”, a declarat Andrew Pekosz, profesor de imunologie la Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg.

Locurile cu rate scăzute de vaccinare sunt extrem de vulnerabile la varianta Delta, consideră experții.

În Mississippi, unde doar 29,7% din populație este complet vaccinată, persoanele nevaccinate au reprezentat peste 90% din cazurile de Covid-19 și de decese în ultima lună.

Conform CDC, 154,2 milioane de persoane au fost complet vaccinate în SUA. 179,9 milioane au primit prima doză de vaccin.

Purtarea măștii rămâne aceeași

Chiar dacă varianta Delta se răspândește, majoritatea politicilor privind purtatea măștii nu par să se schimbe. „Deocamdată, recomandările CDC susțin că, de fapt, dacă sunteți vaccinat – complet vaccinat – sunteți protejat și nu trebuie să purtați o mască în aer liber sau în interior”, a spus Fauci.