Compania Olăneşti Riviera SRL va trebui să plătească o amendă în valoare de 1.500 lei pe zi, până când va permite accesul inspectorilor Consiliului Concurenţei (CC) la documentele sale, a anunţat autoritatea de concurenţă.

Potrivit acesteia, sancţiunea a început să fie aplicată vineri. Mai mult, SC Olanesti Riviera SRL a fost amendată şi cu 100.000 lei pentru refuzul de a se supune inspecţiei inopinate a CC.

„Vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie pentru ca inspectorii de concurenţă să îşi poată desfăşura activitatea de examinare şi ridicare a informaţiilor şi documentelor care pot reprezenta dovezi de încălcare a legii”, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Conform legii, în cazul în care o societate refuză să se supună inspecţiei sau furnizează documente incomplete, în timpul inspecţiilor, Consiliul Concurenţei poate aplica amenzi în valoare de până la 1% din cifra de afaceri totală realizată de societatea în cauză, în anul anterior sancţionării.
 
Mai mult, în cazul unui refuz de a se supune inspecţiei, CC poate aplica amenzi pentru fiecare zi de întârziere, pentru a obliga agentul economic să se supună acestei proceduri.
La rândul lor, aceste amenzi pot reprezenta până la 5% din cifra de afaceri medie zilnică din anul financiar anterior sancţionării.

Investigaţia realizată de CC pe piaţa furnizării serviciilor de cazare şi tratament balnear se referă la o posibilă înţelegere între companiile participante la licitaţiile organizate de către Casa Naţionala de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) pentru atribuirea biletelor de tratament, subvenţionate din bugetul asigurărilor sociale de stat.