În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.722.100 de lei din care 1.020.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, în județul Olt a fost făcută o propunere de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 382 de angajatori. Au fost sancționate 23 de persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 442.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 41 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectorii au dispus 6 opriri de echipamente și 3 sistări de activitate pentru evitarea accidentărilor la locul de muncă.

”Vom respecta direcțiile majore spre care Organizația Internațională a Muncii și-a propus să se îndrepte în viitor, cu o preocupare specială pentru asigurarea unor locuri de muncă decente, sigure și sănătoase. Alături de partenerii sociali ne vom adapta nevoilor sociale care apar. În conformitate cu atribuțiile legale vom acționa responsabil pentru reducerea muncii informale și vom asigura prin formula tripartită ori prin parteneriate respectarea drepturilor tuturor celor cu activitate legală pe piața muncii”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.