"Au fost depistate 165 de persoane care lucrau la negru. În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 585.500 de lei, din care 370.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost efectuate 1.610 controale", se spune în comunicat. 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 355.600 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 83 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost efectuate 1.255 de controale în domeniu. 

"Reamintim angajatorilor că măsurile minimale pe care aceştia sunt obligaţi să le ia pentru protecţia lucrătorilor care desfăşoară activităţi în aer liber, mai ales când temperaturile scad sub -5 grade, sunt: distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5-1 litru/persoană/schimb; acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător,asigurarea echipamentului individual de protecţie", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

AGERPRES