Amenințări dure venite din partea Rusiei! Transporturile NATO de arme către Ucrain vor fi distruse

Miercuri, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat că armata rusă va considera transporturile de arme ale Alianței Nord Atlantice (NATO) către Ucraina drept ținte. Ministrul rus a mai spus că aceste ținte urmează să fie distruse.

Pe de altă parte, el a vorbit și despre soldații ucraineni ascunși în oțelăria Azovstal. Ministrul rus Serghei Șoigu spune că aceștia au fost blocați în siguranță, fiind, de fapt, un ordin al lui Vladimir Putin.

”În conformitate cu instrucţiunile comandantului şef suprem (n.r. Vladimir Putin), militanţii rămaşi în zona industrială a oţelăriei Azovstal sunt blocaţi în siguranţă de-a lungul întregului perimetru al acestui teritoriu. Propunerile repetate către naţionalişti de a elibera civilii şi de a depune armele cu garanţia salvării de vieţi şi a unui tratament decent în conformitate cu normele dreptului internaţional de către aceştia au fost ignorate. Continuăm aceste încercări”, a declarat Serghei Şoigu, potrivit agenției rusă de presă RIA, citată de Reuters.

Germania, una dintre țările care trimite arme Ucrainei

Serviciul științific al Bundestagului a prezentat un raport de 12 pagini în care se arată că pregătirea soldaților ucraineni cu arme occidentale, livrate în zona de luptă, ar putea fi considerată drept participarea la război, așa cum arată dreptul internațional.

Dreptul internațional arată că doar livrările de arme nu trebuie interpretate ca o intrare în război, indiferent de tipul sau de numărul acestora, permițând, totodată ”sprijinirea unui stat atacat fără a fi nevoie să devină parte din conflict”.

Aceste lucruri se schimbă însă atunci când vine vorba de instruirea părții aflate în conflict, scrie ziarulromanesc.de.

”Numai dacă, pe lângă livrarea de arme, instruirea părții în conflict sau instruirea în astfel de arme ar fi o problemă, s-ar părăsi zona sigură a non-războiului”, se arată în acest raport intitulat ”Probleme juridice ale sprijinului militar acordat Ucrainei de către statele NATO între neutralitate și participare la conflict”, pregătit înainte ca guvernul federal să dea undă verde livrării de tancuri Ghepard în Ucraina.

Concret, dacă Bundeswehr va antrena soldații ucraineni pe acest tip de tancuri, Kremlinul ar putea interpreta acest lucru ca o intrare a Germaniei în război, lucru nedorit de cancelarul Olaf Scholz. El declara, în urmă cu ceva timp, că trebuie evitată o confruntare între NATO și Federația Rusă.