Antonov a afirmat, într-un interviu acordat Kommersant, că noi provocări apar în lume, inclusiv proliferarea nucleară şi tulburările din Orientul Mijlociu, conform Agerpres.
"Iată de de doctrina militară a Rusiei are în vedere utilizarea armelor nucleare în anumite cazuri", a explicat Antonov. "Nu exclud că în anumite circumstanţe va trebui să relansăm, nu să reducem, arsenalul nostru nuclear", a adăugat demnitarul rus.

El a criticat sistemul american de apărare antirachetă care va fi desfăşurat în Europa, considerându-l principala ameninţare la adresa securităţii Rusiei. Antonov a afirmat că armele strategice ale SUA, inclusiv scutul antirachetă, s-au tot apropiat de frontierele Rusiei după încheierea "Războiului Rece".

"Componentele reţelei americane de apărare antirachetă desfăşurate în alte regiuni conţin potenţial antirusesc", a spus Antonov.

Negocierile ruso-americane privind apărarea antirachetă au intrat în impas, a adăugat oficialul rus, menţionând că Moscova ar putea să se retragă din tratatul de dezarmare nucleară START-2, semnat cu SUA în aprilie 2010.

Moscova s-a opus îndelung amplasării sistemului antirachetă în apropierea graniţelor sale şi vrea garanţii juridice din partea SUA şi a NATO că acesta nu este împotriva Rusiei.