Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, consideră că ar putea fi mai multe întreprinderi mici şi mijlocii franceze în România, afirmând totodată, într-un interviu acordat RFI, că Europa va reuşi să iasă din criză cu ajutorul noilor tehnologii.

Întrebat care sunt domeniile ce ar putea merge mai bine, diplomatul a arătat că „acesta este unul dintre motivele pentru care s-a reformat dispozitivul prin care au fost ajutate întreprinderile care vor să se instaleze în România”.

„Am creat o agenţie independentă, UBI FRANCE, care a început să funcţioneze. Mai există apoi şi domeniul telecomunicaţiilor şi vom lua şi aici câteva iniţiative. Vom organiza în luna octombrie o manifestare a reţelelor de telecomunicaţii, Global Forum. Avem intenţia, împreună cu secretarul de stat francez pentru tehnologia numerică, să punem accentul pe tehnologiile viitorului. Trebuie să ne gândim la ce se va întâmpla după criză”, a declarat ambasadorul Henri Paul.

Totodată, diplomatul susţine că Europa va reuşi să iasă din criză cu ajutorul noilor tehnologii.

„Putem fi prezenţi şi în domeniul modei, al luxului, al artizanatului şi mai sunt şi altele. România este o ţară de viitor, nu una a trecutului şi este o ţară care va şti să iasă din criză”, a adăugat diplomatul francez.

SURSA: Mediafax