Într-un mesaj pe Twitter, directorul general de la Amazon, Jeff Bezos, a precizat că livrarea a durat 13 minute şi a constat într-un modul de recepţie de televiziune în sistem streaming 'Fire TV' şi o pungă de floricele de porumb. 

Amazon a precizat că această primă livrare experimentală a avut loc în data de 7 decembrie în regiunea Cambridge, din Marea Britanie. Serviciul, denumit 'Amazon Prime Air', ar urma să fie dezvoltat şi în alte regiuni ale ţării după acest prim test în condiţii reale. 

Marea Britanie a devenit prima ţară în care Amazon poată să îşi testeze sistemul de livrare cu drone după ce guvernul de la Londra a ridicat restricţiile cu privire la zborul acestor dispozitive. Prototipul de dronă prezentat de Amazon poate decola şi ateriza vertical şi poate zbura pe o distanţă de până la zece mile (16 kilometri) la o altitudine de 400 de picioare (aproximativ 130 de metri). Tehnologia a fost concepută să livreze colete cu o greutate de până la 2,27 kilograme pentru zboruri de maximum 30 de minute. 

Însă Amazon nu este singura companie care lucrează la o astfel de tehnologie. Alphabet, firma mamă a Google, a anunţat în luna august că va colabora cu Agenţia americană a aviaţiei civile (FAA) în cadrul unui proiect denumit 'Wing'. De asemenea, Wal Mart, cea mai mare companie americană de distribuţie clasică, a anunţat că intenţionează să livreze anumite produse prin intermediul dronelor. 

Cu toate acestea, prima livrare cu dronă în SUA a fost efectuată în luna iulie de lanţul de magazine de proximitate '7-Eleven', care a transportat astfel un sandwich şi o cafea în regiunea Reno (Nevada). Legislaţia care să permită livrarea cu drone în SUA este încă în stadiul de elaborare şi trebuie finalizată de FAA.

AGERPRES