În foarte scurt timp ar urma să înceapă ceremonia de deschidere Eurovision 2021. Delegaţiile României şi Maltei au fost informate că nu vor putea la acest mult așteptat eveniment. Motivul: apariţia unor cazuri Covid în hotelul unde sunt cazate, a transmis Televiziunea publică, potrivit news.ro.

În urma testărilor periodice care au loc la Rotterdam Ahoy, organizatorii au depistat cazuri de infectări în rândul delegaţiilor islandeză şi poloneză. Conform procedurilor EBU, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel intră în izolare şi urmează să fie testaţi PCR.

Din această cauză, alături de membrii delegaţiilor Poloniei şi Islandei, nici reprezentanţii României şi Maltei nu vor putea defila, duminică, pe covorul turcoaz. Ceremonia este programată să înceapă la ora 19.00 (ora României). În acest context, pentru a limita riscurile răspândirii noului coronavirus, organizatorii au renunţat şi la transferul delegaţiilor cu ambarcaţiuni până la covorul turcoaz, aşa cum anunţaseră iniţial, acestea urmând să fie transportate separat, cu autocare.

Până în acest moment, membrii delegaţiei noastre au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam.

Cine reprezintă România la Eurovision

Vom reveni cu detalii, în cazul în care vom primi informaţii suplimentare din partea EBU.

Duminică are loc ceremonia de deschidere a ediţiei 2021 Eurovision Song Contest, „Turquoise Carpet”, la Rotterdam Cruise Terminal.

România este reprezentată la Rotterdam de Roxen, cu melodia “Amnesia”. Roxen va concura în prima semifinală Eurovision, care va avea loc pe 18 mai. Ea va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam. A doua semifinală va avea loc pe 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai.

Roxen, artista aleasă încă de anul trecut să reprezinte România la ediţia cu numărul 65 a Eurovision Song Contest, va merge la Rotterdam cu o nouă piesă. Eurovision 2021 va avea loc sub sloganul #ealtceva, iar Roxen s-a arătat optimistă cu privire la competiția din acest an, având în vedere perioada dificilă din ultimele luni.

Sursa foto: eurovisionworld.com