Capital: Cati ani ai si cum ai ajuns hacker?
Kreathor: Am 20 de ani. Am inceput prin a face falsuri. Daca cineva avea nevoie de o factura sau un act, putea sa vina la mine. Incepusem chiar sa ma interesez de ce am nevoie ca sa fac vize. M-am lasat atunci cand unul a ciripit si m-am trezit cu politia pe cap. Noroc ca aveam un program care cerea o parola verbala atunci cand deschideam calculatorul si daca nu o pronuntai corect, arhiva si cripta tot ce nu vroiam sa se vada. Politia s-a tinut de capul meu o luna atunci. Vroiau sa afle daca falsific si bani. Pina la urma m-au scos curat dupa ce si-au luat si ei… ceva. Cred ca de atunci am inceput sa fiu hacker. Era prea periculos sa continuu cu falsuri.

Capital: De unde ai invatat?
Kreathor: Am citit cam toate documentele de pe net. Daca stii unde sa cauti, poti invata orice.
Capital: Ai mai avut probleme de cand esti hacker?
Kreathor: Da. Odata am intrat la un ISP in Romania, pe contul unuia, si am stat o gramada. La sfarsitul lunii i-a venit omului o factura de cateva milioane. Vroia chiar sa ma dea in judecata. Pana la urma ne-am impacat. Chiar si acum cateva luni cineva a spart serverul PNL dintr-un oras de provincie. aia care au facut-o au distrus si baza de date de acolo. PNL s-a suparat atat de tare, incat a intrebat providerul pe cine banuieste. Asa au ajuns la mine. Noroc ca am avut un prieten care a reusit sa demonstreze ca nu am fost eu, ca altfel o incurcam tare.

Capital: Cu ce ai inceput?
Kreathor: Ca tot omul, am furat din magazinele straine. Dadeam o spaga la vamesi si vindeam produsele. Acum nu prea mai merge cu furatul de pe Internet. Nu stiu de ce, dar comenzile pentru Romania nu mai vin, nici daca scrii alta tara in capatul adresei. M-am enervat atat de rau, incat a trebuit sa sparg direct serverul magazinului si sa comand din interior. Sper sa mearga asa. Cea mai mare realizare a mea consta in spargerea unui server din reteaua Air America.
Capital: Acum cu ce te ocupi?
Kreathor: Am o afacere cu un tip care imi cere sa sparg niste servere si sa-i fac rost de security card-uri. Cardurile astea le gasesc numai la spitale si noapte de noapte stau ca nebunul si scormonesc prin spitalele americane. Desi e greu sa pun mana pe ele, merge. El imi da 30 de dolari pe un card si cam o suta pe luna pot sa-i dau. Banii ii livreaza intr-un cont din State. In afara de asta, ca sa ma mai distrez, m-am apucat sa fac un program de flood, apreciat printre prietenii mei, cu care poti sa blochezi un sistem… Am de gand sa-i pun numele Vadim.

Capital: Care a fost cea mai haioasa aventura de cand esti hacker?
Kreathor: Cel mai mult m-am distrat in liceu. Spargeam contul de supervisor si citeam tezele si lucrarile elevilor. Spre sfarsit, cand nu mai aveau ce sa-mi faca, am schimbat si parolele, iar profesorii nu mai puteau sa intre. Profesorul de informatica, pe care il cam invatam eu, a venit sa ma roage sa le spun parolele. Nu am vrut decat dupa ce a venit directorul.

Capital: Poti sa ne faci o demonstratie?
Kreathor: Da. Modalitati de a hackui sunt foarte multe. Sa incepem cu ceva „util”. Cine nu doreste sa citeasca mail-ul unui priten care are cont la Hotmail? Pentru a citi un cont de mail de pe Hotmail, trebuie insa sa afli parola. La prima vedere, pare un lucru imposibil pentru un utilizator de rand, dar cu un pic de imaginatie si un cont de mail la Hotmail, totul este floare la ureche. Daca nu aveti un astfel de cont nu e nici o problema. Este foarte simplu sa va obtineti unul, mai ales ca sunt gratis. In fine, sa revenim. Trebuie sa compuneti un mesaj care sa fie trimis catre admn_server [email protected]
Subiectul e-mailului trebuie sa fie „FORGOT PASSWORD” (fara ghilimele si sa fie scris cu litere mari, altfel nu o sa mearga). Pana aici nimic complicat si o sa vedeti ca in continuare o sa fie la fel de simplu. Am ajuns la partea mesajului care este continut in e-mail. Acesta trebuie sa contina exact ce urmeaza:
„login failed;hotmail/cgi-bin/login/(numele contului valid de hotmail pe care il detineti)”
„password failed;hotmail/cgi-bin/login/(parola contului pe il detineti)”
„login (numele contului a carui parola doriti sa o aflati)”.
Atentie. Numele contului dvs. sau al celui pe care vreti sa-l aflati trebuie scris astfel: daca numele contului este gigel atunci scrieti: gigel @hotmail.com. Acum puteti da send e-mailului. Daca totul a fost scris bine si trimiteti mesajul corect, serverul de Hotmail o sa va trimita parola contului respectiv, in contul dvs. de la hotmail, in mai putin de o saptamana.
Asta a fost tot cu aflarea parolei unui cont de hotmail.
Insa hackingul nu este un lucru legal, chiar daca micile „smenuri” pe care le face un carder sau un hacker nu vor intrece niciodata afacerile ilegale in care sunt implicate persoane mult mai importante.
Capital: De ce ai nevoie pentru a deveni un hacker?
Kreathor: In primul rand, este indicat sa ai un sistem de operare adecvat, gen UNIX, si accesul la Internet, preferabil o linie inchiriata, pentru ca ai nevoie de foarte mult timp sa fii on-line si nu cred ca bugetul va poate permite sa stati 24 din 24 ore pe o linie dial-up, cand tarifele RomTelecom sunt asa cum sunt.     

Carte de vizita
Nick: Kreathor
Nascut: 1980, „intr-un oras de province”.
Studii: Liceu de informatica, in prezent student la ASE.
Cea mai mare realizare de cand este hacker: doborarea unui server din reteaua Air America.
Cea mai spectaculoasa spargere: La CERF 2000, chiar in ultima zi, cand a intrat din interiorul retelei puse la dispozitie de RDS participantilor la expozitie si a facut navigarea imposibila aproximativ doua ore pentru intreg targul.