Numărul 4 WTA se pregătește de primele două turnee din acest an și a plecat deja miercuri dimineața spre Australia. Simona va participa mai întâi la turneul de la Adelaide, care este programat în perioada următoare, între 13-18 ianuarie 2020, apoi se va muta la Melbourne, pentru Australian Open.

Competiția de la Adelaide are loc în orașul natal al antrenorului ei, Darren Cahill, iar în această ediție vor mai participa alte nume grele din circuitul WTA, precum: Angelique Kerber, Ashleigh Barty, Petra Kvitova, Kiki Bertens, Sloane Stephens, Johanna Konta, Sofia Kenin, dar si Alison Riske sau Daniele Collins.

Înainte de plecare aceasta a transmis un mesaj important pentru românii din diaspora care o susțin la fiecare turneu la care aceasta participă.

„Sper să fie cât mai bine în România şi să se întoarcă acasă, le este dor de casa şi de prietenii lor. Oriunde mă duc am suporteri, steagul României este pe toate arenele din lume şi sunt mândră de acest lucru. Sunt mândră că aceşti oameni nu au uitat de ţara noastră şi vin să susţină o româncă. Sper să fie cât mai mulţi spectatori la meciurile mele, dar să fie în vizită”, a spus Simona Halep, la Digi Sport.

Principalale obiective ale Simonei Halep pentru 2020 sunt, după cum a anunțat, câștigarea turneului Australian Open, dar și o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cea mai bună performanță a Simonei Halep la Australian Open a fost în 2018, atunci când a fost însă învinsă în finală de Caroline Wozniacki.