„Nedrept. Nedrept şi jenant, să vezi Bulgaria, unde încă se împușcă ziariști şi se omoară oameni de afaceri că i se ridică MCV-ul şi în România nu. Să vezi Croația, care numai ce a intrat în Uniunea Europeană că este primită în Spaţiul Schengen. Credeţi-mă, aş fi întors masa Consiliului European în plină şedinţă”, a spus Băsescu vineri seara, la TVR 1.
El nu s-a sfiit să catalogheze ultimul raport MCV drept „o decizie politică urâtă împotriva României”. Fostul preşedinte este de părere că nu a fost deloc în regulă ce s-a întâmplat.
„Nu poţi să-i ridici MCV-ul Bulgariei şi să-l laşi României. Bulgarii au refuzat să facă DNA, au refuzat să facă ANI, au făcut însă un lucru: politicienii au plătit bine presa să nu vorbească de corupţie şi treaba-i bună”, a mai precizat Băsescu.

Actualul europarlamentar l-a atacat şi pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că „nu poate dormi liniştit că a intrat Croaţia în Schengen, că s-a ridicat MCV-ul Bulgariei şi că România nu e nici în Schengen, e şi cu MCV”. El a mai făcut referire şi la actualul şef al procuraturii europene, Laura Codruţa Kovessi, remarcând că este o contradicţie ca un procuror român să devină şef al Parchetului European, iar România să rămână sub supravegherea MCV.