După ce ne-a obişnuit cu deschideri de spaţii comerciale cu mari suprafeţe de vânzare, retialerul de electronice, electrocasnice şi IT&C Altex a deschis vineri un magazin de 400 de metri pătraţi, a anunţat compania.

Magazinul a fost deschis în Bucureşti, în centrul comercial Grand Arena din Berceni, în spaţiul în care era programată iniţial deschiderea unu magazine Flanco World. În urma acestei inaugurări, reţeaua Altex ajunge astfel la 52 de unităţi.

Suprafaţa de vânzare s-a redus cu 12.000 mp în 2009

Altex România, firmă controlată de omul de afaceri Dan Ostahie, este cel mai mare retailer de profil din România în funcţie de suprafaţa comercială totală a reţelelor pe care le operează, Altex şi Media Galaxy şi în funcţie de vânzări.

Retailerul a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 124 de milioane de euro, în scădere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Scăderea vănzărilor din acest an a determinat conducerea companiei să treacă la un amplu program de restructurare. Suprafaţa totală a celor două reţele deţinute de Altex a scăzut în Cursul acestui an cu circa 12.000 de metri pătraţi, ajungând la 93.000 de metri pătraţi în prezent faţă de 105.000 metri păptaţi la sfârşitul anului trecut.

Grupul  Altex cuprinde şi producătorul de echipamente IT Complet Electro Serv firma imobiliară Cometex şi deţine pachetul majoritar  al  companiei de credite de consum Credex, unde 30% din acţiuni sunt deţinute de Raiffeisen Bank.