Firma Viewside Markets Inc, furnizor de alumină al Alro Slatina, a dat în judecată combinatul la Curtea de Arbitraj Internaţional de la Londra, în legătură cu rezilierea unui contract încheiat anul trecut, cerând daune de 31-34 milioane de dolari, a anunţat grupul Vimetco, proprietarul Alro.

Producătorul de aluminiu contestă acuzaţiile, se arată într-un raport transmis de Vimetco burselor de la Amsterdam şi Bucureşti.

Litigiul vizează un contract de furnizare de alumină calcinată, materie primă pentru producţia de aluminiu, încheiat în 2008 şi reziliat ulterior de Alro.

Vimetco deţine un producător de alumină în România, Alum Tulcea, redeschis în octombrie, după un program de modernizare şi retehnologizare început în februarie 2007.

Directorul general al Vimetco, Frank Muller, a declarat, la redeschiderea Alum, că operaţiunea face parte din strategia pe termen lung a grupului, care include integrarea pe verticală a activităţilor, combinatul din Tulcea urmând să furnizeze alumină către Alro.

SURSA: Mediafax