Astfel, se face trecerea de la 4.1 la versiunea 4.2. a sistemului de operare Android Jelly Bean. Update-ul este recomandat pentru creşterea performanţei şi vitezei de procesare. În plus, acesta aduce o serie de noi funcţii şi aplicaţii ingenioase şi utile. Procedura de actualizare este disponibilă pe website-ul companiei, www.allview.ro.  

În urma update-ului, smartphone-ul va fi compatibil cu o serie de funcţii Air Gesture, care permit interacţiunea ultilizatorilor cu telefonul fără să-l atingă, precum şi cu funcţii Smart Gesture (apelare inteligentă, răspuns inteligent, pauză alarmă).

Actualizarea de soft mai aduce cu ea noi funcţii ale camerei: fotografiere panoramică, background cleanup, best picture, smile detection, V-Gesture şi fotografiere cu tasta de volum.

Alte beneficii ale update-ului sunt: panou de setări customizabil, noi aplicaţii (aplicaţie meteo, aplicaţie pentru gestionarea fişierelor, Manager App), o interfaţă nouă a aplicaţiei „Galerie”, funcţia „Shake to clean”, funcţie de back-up pentru contacte, sms, call history, calendar şi e-mail.

De asemenea, P5 Quad va fi compatibil cu noua tehnologie Miracast (wireless display), care permite transferul imaginii şi al sunetului de pe device pe orice televizor cu port HDMI.

Smartphone-ul Allview P5 Quad a fost lansat în februarie 2013 şi se remarcă printr-un procesor Quad Core de 1,2 GHz, display IPS LCD de 4,5 inch, cameră foto principală Omnivision de 8MP şi autonomie sporită.