Este vorba despre fasole, iar potrivit specialiștilor, aceasta conține o substanță foarte toxică, și anume, fitohemaglutinina.

În cazul în care este consumată în canțități mari, fasolea poate provoca serioase probleme digestive și poate duce la apariția stărilor de greață și vomă.

În fasolea roșie, această substanță este prezentă într-un procent mult mai mare. De asemenea, fasolea roșie mai conține zaharuri și carbohidrați.

Totuși, fasolea nu vine doar cu o serie de urmări negative. Acesta mai conține și o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzimă secretată de pancreas care ajută la digestia ușoară a hranei consumate.

Cum se gătește corect?

În cazul în care doriți să gătiți corect, nutriționiștii recomandă să lăsați fasolea la înmuiat în apă, 5-6 ore și schimbați apa de 2-3 ori. Puteți adăuga și sare.

Ulterior, fasolea se fierbe 20-30 de minute și se schimbă apa, iar acest lucru este necesar de minim două ori

De asemenea, este important de reținut faptul că nu este recomandat un consum foarte mare de fasole. Aceasta duce la balonare.