”În momentul de faţă, distribuţia gazelor naturale în aria de activitate a Delgaz Grid se desfăşoară în condiţii normale, presiunea din reţea fiind la parametri normali. Izolat sunt semnalate probleme în alimentarea cu gaze naturale în localităţile Dumbrăviţa, Sânnicolau Mare şi Deta din judeţul Timiş, pe fondul temperaturilor foarte scăzute din această perioadă", au precizat reprezentanţii Delgaz Grid, fostul E.ON Distribuţie, care gestionează reţeaua de distribuţie a gazelor din jumătatea de nord a ţării.

Echipele de intervenţie ale companiei sunt pregătite să intervină pentru a soluţiona problemele apărute. "Rugăm consumatorii să solicite intervenţia echipelor companiei când constată disfuncţionalităţi în alimentarea cu gaze naturale la următoarele numere de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie)", se mai arată în răspuns.

Nici în jumătatea de sud a ţării nu sunt probleme în alimentare cu gaze, presiunea fiind în limite normale, au precizat reprezentanţii Engie România (fosta GDF Suez România).

"ENGIE România a luat toate măsurile necesare pentru alimentarea cu gaze naturale a clienţilor săi. Chiar dacă sistemul de gaze cunoaşte tensiuni, în zona noastră situaţia este sub control. Rămânem vigilenţi şi în zilele următoare, date fiind temperaturile foarte scăzute anunţate", au adăugat reprezentanţii companiei. (Sursa: Agerpres)