Peștele este o sursă de proteine ​​slabe, nutrienți pentru construirea oaselor și este benefic pentru inimă. Peștii grași, precum somonul, sardinele, tonul, heringul, macroul sau păstrăvul de lac sunt surse bune de acizi grași Omega-3 care sunt foarte sănătoși pentru inimă.

Peștele este, de asemenea, o sursă bună de vitamina D, proteine, calciu, fosfor, vitamina B și minerale precum fier, zinc, iod, magneziu și potasiu. Iată care sunt beneficiile majore aduse sănătății atunci când mâncăm pește, potrivit TheQuint.

Peștele, o sursă bogată de acizi grași Omega-3

Consumați în mod regulat, acizii grași Omega-3 ajută la prevenirea și reducerea bolilor coronariene. Acești acizi grași reduc la minimum placa coronariană, scad nivelul trigliceridelor și, de asemenea, ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Se spune că persoanele care au un nivel scăzut de acizi grași Omega-3 în sânge au probleme cu îmbătrânirea accelerată a creierului, inclusiv cu simptome precum pierderea memoriei și afectarea cognitivă. În plus, aceste niveluri scăzute de acizi grași Omega sunt legate de contracția creierului în timpul îmbătrânirii.

Acizii grași Omega din pește sunt benefici pentru sănătatea mintală. Acizii grași Omega-3 sunt legați de o reducere a simptomelor depresiei. În plus, acizii grași sunt asociați cu eficiența mare a unor medicamente antidepresive, deoarece ajută creierul să funcționeze mai eficient.

Este o sursă surprinzătoare de colagen

Colagenul este o sursă bună de aminoacizi, iar colagenul pe bază de pește se spune că are mai multe beneficii pentru sănătate, decât colagenul de la animalele terestre. Colagenul pe bază de pește are efecte antioxidante mai mari decât peptidele de colagen derivate din alte alimente proteice. Majoritatea colagenului de pește provine din piele, precum și din oasele mici.

Se crede că consumul de pește slab, cel puțin o dată pe săptămână, scade semnificativ riscul de sindrom metabolic, în principal pentru scăderea trigliceridelor și creșterea lipoproteinelor de înaltă densitate (HDL)-colesterol.

Una dintre cele mai bune surse alimentare de vitamina D

De asemenea, peștele oferă doi nutrienți esențiali pentru construirea oaselor puternice: vitamina D și calciu. Peștele este una dintre cele mai bune surse alimentare de vitamina D, peștele gras fiind una dintre cele mai bune surse. Peștii cu oase mici, cum ar fi somonul și sardinele, oferă, de asemenea, o sursă de calciu.

O componentă cheie a succesului pe termen lung pentru pierderea în greutate și gestionarea ei este consumul de proteine ​​slabe. Majoritatea tipurilor de pește, deși bogate în proteine, sunt sărace în grăsimi și calorii. Acest lucru face din pește o componentă excelentă pentru mese sănătoase și sățioase, promovând pierderea în greutate.