Fostul politician şi director al Televiziunii Române Alexandru Sassu a încetat din viaţă sâmbătă aceasta, pe 25 septembrie, la vârsta de 65 de ani. Acesta a murit în urma unor probleme cardiace, potrivit unui comunicat de presă al Televiziunii Române.

Ceremonia de înmormântare a avut loc astăzi, la Crematoriul “Vitan Bârzeşti”

Miercuri, 29 septembrie, a avut loc ceremonia de înmormântare a acestuia, la Crematoriul Uman “Vitan Bârzeşti”, unde fostul politician a fost incinerat.

Au fost prezenţi mai mulţi politicieni cunoscuţi, precum Călin Popescu Tăriceanu sau Neculai Onţanu, dar şi colegi din mass-media, precum jurnalistul Victor Ciutacu. Cu toţii au dorit să-şi ia rămas bun de la Alexandru Sassu.

Sursa foto: EVZ.ro
Sursa foto: EVZ.ro
Sursa foto: EVZ.ro
Sursa foto: EVZ.ro

Ce funcţii a deţinut Alexandru Sassu în politică, dar şi în mass-media?

În legislatura 1992-1996, a fost ales deputat pe listele Partidului Democrat (PD) în judeţul Brăila, când a fost vicelider al grupului parlamentar şi secretar al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

Între 1996-2000, a fost deputat PD de Bucureşti, fiind vicelider şi apoi lider de grup parlamentar; în perioada 1996-1998, a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru cultură; a fost membru în Comisia pentru industrii şi servicii. A condus Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, transmite Agerpres.

În ianuarie 2003, Alexandru Sassu a părăsit PD şi s-a înscris în Partidul Social Democrat. În legislatura 2000-2004, politicianul a fost vicelider al grupului parlamentar al PSD (din 2003), vicepreşedinte al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Regatul Suediei şi Bulgaria.

În 1998, a deţinut funcţia de ministru pentru relaţia cu Parlamentul în cabinetul Radu Vasile.

În perioada 2007-2010, Alexandru Sassu a fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune. Ulterior, el a fost director al diviziei de televiziune şi radio a trustului Adevărul Holding.

În iunie 2018, a revenit în TVR pentru doi ani şi a ocupat poziţiile de consilier al preşedintelui-director general şi ulterior, producător general.

Alexandru Sassu a fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler.