Alexandru Arșinel a fost înmormântat, duminică, la Cimitirul Bellu. Trupul neînsufleţit al actorului a ajuns în jurul orei 12:00 la capela de la Cimitirul Bellu din Capitală. Zeci de actori se aflau în jurul sicriului marelui artist.

Trupul neînsuflețit al maestrului a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase. Acesta a fost scos în aplauze din foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase.

Soţia lui Arşinel a fost adusă în scaunul cu rotile lângă sicriul celui pe care l-a iubit o viaţă întreagă.

Dorința cea mai mare a celebrului actor

Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani iar locul de veci și l-a ales chiar el. El a cerut ca o ultimă dorință să aibă în sicriu pălăria, costumul și butonii favoriți.

„Sunt un om gospodar şi mi-am făcut mormânt la Bellu. Să nu aibă grijă copiii când n-o să mai fiu. Eu sunt un om gospodar și pregătesc toate în așa fel încât să nu las multe probleme după mine. Eram la Noaptea Muzeelor și Bellu e considerat muzeu. Și am primit de la Primărie un telefon să merg cu câțiva colegi, după spectacol, să aprindem câteva lumânări la mormintele marilor actori, că ne așteptau cei de la Bellu”, povestea Alexandru Arșinel, în 2015, pentru evelinepauna.ro.

De ce a murit Alexandru Arșinel

Amintim că Alexandru Arşinel a fost internat la Institutul Clinic Funeni, în secţia de ATI, din cauza mai multor probleme de sănătate. Ulterior, actorul a fost internat într-un cămin de vârstnici, în apropiere de București, unde sunt tratate persoanele care se confruntă cu probleme locomotorii, apoi a fost luat acasă de familie. Înrăutăţirea stării de sănătate l-a determinat pe fiul lui să-l interneze din nou, de acestă dată la Spitalul Universitar din Bucureşti, unde a şi murit.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, actorul se confrunta cu dificultăți în respirație. Pe lângă diabet și bolile cardiace de care acesta suferea, Alexandru Arșinel mai avea și pneumonie, care i-a slăbit organismul într-o mare măsură.

În ultimele zile, actorul respira doar cu ajutorul aparatelor medicale, iar în final joi, 29 septembrie, acordul său a cedat. Cauza oficială a morții lui Alexandru Arșinel este insuficiența cardiacă și respiratorie care a condus la un stop cardio-respirator. Se pare actorul a fost resuscitat zeci de minute, dar nu a răspuns manevrelor făcute de medici.