Alexandru Rafila s-a arătat nemulțumit de felul în care ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, gestionează criza cauzată de COVID-19. Reprezentantul României la OMS a criticat și ideea amenzilor pentru vaccinare, susținând că acestea pot demoraliza angajații din centrele de vaccinare.

Conform declarației făcută luni, 8 februarie, Rafila a criticat „lipsa de soluții” deoarece a văzut „doar scuze și menționări legate de o anumită grea moștenire în aceste săptămâni care au urmat numirii în funcție a domnului ministru Voiculescu.”

Alexandru Rafila, despre vaccinarea anti-COVID

„Modalitatea de testare, lipsa de acțiune și de asumare în ceea ce privește spitalele și secțiile ATI și riscurile pentru pacienți, modul de gestionare a redeschiderii școlilor, care n-a fost în concordanță cu Ministerul Educației, și, mai mult, lipsa de soluții, pentru că nu am văzut soluții, am văzut doar scuze și menționări legate de o anumită grea moștenire în aceste săptămâni care au urmat numirii în funcție a domnului ministru Voiculescu”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Reprezentantul României la OMS a subliniat că „vaccinarea trebuie făcută cu responsabilitate”, simultan cu o analiză a cazurilor. De asemenea, Rafila a continuat să îl critice pe ministrul Sănătății, spunând că „ar trebui să existe puțină consistență și logică în ceea ce afirmă”.

„Vaccinarea trebuie făcută cu responsabilitate, trebuie analizate cazurile. Eu îmi aduc aminte că tot domnul Voiculescu, la început, fiind întrebat în legătură cu propunerea unui medic din Găești – dacă îmi aduc aminte – susținea că trebuie vaccinate persoane decât să arunce vaccinul, acum văd că cei care fac acest lucru sunt sancționați.

Ar trebui să existe puțină consistență și logică în ceea ce afirmă și mai ales măsurile punitive ar trebui să fie adaptate contextului și să nu ducă la demobilizarea personalului medical, care de multe ori lucrează voluntar în aceste centre de vaccinare”, a adăugat Alexandru Rafila.

Sursă foto: INQUAM Photos, Alexandru Prepeliță