Cifra de afaceri netă a companiei deținută de omul de afaceri Nawaf Salameh a ajuns la 10,6 milioane de euro în primele șase luni, grupul având o contribuție la bugetul de stat mai mare cu 11,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, adică de 17,1 milioane de euro.

Cea mai mare parte din cifra de afaceri a fost realizată pe piața internă, în proporție de 95%, exporturile companiei fiind de doar 5%, potrivit datelor anunțate de Alexandrion Grup cu ocazia lansării celei de-a doua ediții a Galei Premiilor Brâncoveanu, eveniment care va fi organizat de Fundația Alexandrion, pe 1 octombrie, la Palatul Mogoșoaia.

Citiți și: Nawaf Salameh despre măsurile de relaxare fiscală: “De fiecare dată când autoritățile statului intervin fac mai mult rău decât bine”

Președintele și fondatorul grupului a declarat că principal destinație de export este Europa, însă obiectivele de creștere implică și Asia și America. “Produsele noastre deja se regăsesc în China și ne-am bucurat să vedem că au fost foarte bine primite de consumatorii de acolo”, a spus Salameh.

Potrivit acestuia, bugetul de investiții alocat în primele șase luni ale acestui an s-au ridicat la aproximativ 3,3 milioane de euro, Alexandrion (30%) și Cava D’Oro (10%)”, a mai spus președintele Alexandrion Grup.

În cei peste 20 de ani de activitate, compania a creat unele dintre cele mai puternice branduri din România, fiind vândute peste 230 de milioane de sticle de băutură.