Anunțul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, la Digi24, acesta precizând că persoanele care sosesc din aceste două zone vor intra automat în carantină instituțională, așa cum se întâmplă acum cu cei care vin din Italia.

Ar putea fi anulate și cursele aeriene din și spre aceste zone, a adăugat secretarul de stat. Restul Franței, Germania și Spania for intra în zona galbenă, iar cei care vin din aceste țări vor intra în izolare la domiciliu.

În România au fost confirmate, până acum, 29 de infecții cu coronavirus.

Până în prezent au fost lucrate 1179 de teste. Dintre acestea 1150 sunt negative și 29 sunt pozitive, anunță Grupul de Comunicare Strategică. 

Ministerul Sănătății a anunțat că în cele șapte centre din țară sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost comandate. Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecțioase, începând cu data de 11 martie 2020 și vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile”, potrivit unui comunicat al ministerului.

Instituția arată că nu există pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că Ministerului Apărării Naționale, prin Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din București a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente.