Maşinile second-hand rămân în continuare o afacere foarte profitabilă în România. Anul trecut, românii au cumpărat mai bine de 350.000 de maşini la mâna a doua.

Ei au preferat maşinile germane, Volkswagen, BMW şi Audi, urmate de Ford şi de Opel.

La ce trebuie să fim totuşi atenţi atunci când cumpărăm un astfel de autoturism? Un specialist a explicat pentru Digi24 câteva dintre aspectele de catre trebuie să ţinem cont neapărat.

Mare atenţie la toate aceste elemente!

“Urme de uzură, care trebuie să existe pe orice mașină, și în al doilea rând, liniile acestea care se numesc lufturi, distanța dintre elementele caroseriei, trebuie să se alinieze, să existe o distanță constantă.

Fix aici, în zona asta, aici începe de jos, aici se ridică și apoi intră acolo. Cel mai probabil, au fost forțate clemele”, spune Dan Babu, specialist mașini second-hand.

Atenţie mare şi atunci când ne uităm sub capotă, atrage atenţia acesta, potrivit digi24.ro.

“La motor, toate piesele ar trebui să aibă aceeași uzură. Dacă o piesă are o uzură mai mică, înseamnă că a fost schimbată. La motor, nu trebuie să curgă nimic în afara motorului. Adică trebuie să fie uscat și m-aș aștepta să existe urme de praf”, explică Dan Babu.

Cum trebuie să se audă un motor după ce l-aţi pornit?

“Un motor trebuie să se audă rotund, cum te-ai aștepta să se audă, și să nu aibă diferențe de sunet. Și să nu se audă zgomote de metal pe metal, de metal pe plastic”, a mai precizat specialistul.

Ce spun bucureştenii care şi-au cumpărat o maşină second-hand?

– La ce v-ați uitat, când v-ați cumpărat mașina second-hand?

– Ha, ha, ha. Dacă-mi place, la ce dracu să mă uit? La starea ei, cum arată mașina, că la kilometri nu poți să te uiți, că ești fentat din prima.

-La starea motorului, starea generală a mașinii, geamurile dacă au fost schimbate vreodată. Am mai fost atent și la cine o vinde. Până acuma, n-am luat țeapă.

Sursă foto: Dreamstime