Clienții Mega Image care au consumat până acum acest produs sunt sfătuiți să evite să le cumpere în cazul în care le vor mai găsi la raft. De asemenea, clienții pot returna acest aliment, însoțit de bon.

Este vorba de un mix de fructe și semințe exotice, consumate adesea ca gustări, produse de Euro Company.„Dorim să va aducem la cunoştinţă că Mega Image a retras de la vânzare produsul 23416 Euro Company Mix Exotic 100 G, număr lot 8302, termen de valabilitate 31.10.2019”, se arată pe pagina oficială a Autorităţii Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), scrie News.ro.

”Furnizorul Euro Company a iniţiat o retragere a lotului de produs menţionat mai sus, deoarece există o suspiciune de contaminare a acestuia cu bacteria Salmonella. Euro Company menţionează faptul că au fost realizate controale pe toate eşantioanele de materii prime, precum şi a liniilor de producţie şi toate au ieşit conforme, nu s-a confirmat practic prezenţa acestei bacterii, însă se efectuează toate investigaţiile necesare în continuare. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, a transmis ANSVSA.

Mega Image le recomandă clienţilor să nu consume produsele şi, de asemenea, să le returneze alături de bonul fiscal.

Produsul cu pricina este ambalat într-o punguță de plastic, cântărește 100 de grame și costă 3,99 lei. El conține fructe indulcite uscate 60% (banane, zahar 33%, papaia, ananas, ulei de cocos, corector de aciditate (acid citric), arome, conservant (dioxid de sulf)), fructe uscate 40% (stafide, nuca de cocos, ulei de seminte de bumbac).

Firma cu pricina vinde și alte produse în Mega Image, sub aceași formă, la același preț, dar în diferite variante de mixuri de fructe confiate.

Salmonella este o bacterie patogenă intestinală care cauzează anumite boli infecțioase precum febră tifoidă, paratifos, intoxicații alimentare etc. Salmonella este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare. Virusul poate fi căpătat cel mai adesea prin mâncare sau prin apă.