Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a spus că Ucraina va dispărea inevitabil, iar acest lucru se poate întâmpla prin două moduri.

„Am scris recent de ce Ucraina va dispărea. Acum este timpul să spunem cum va dispărea Ucraina, precum și care este riscul unei reluări a conflictului în Europa și în lume.

Va depinde de modul în care va decurge procesul de dezintegrare a acestui stat muribund ca urmare a unui conflict militar pierdut”, a transmis Dmitri Medvedev.

Cum va dispărea Ucraina?

Dmitri Medvedev a spus că există două căi prin care Ucraina va dispărea.

„Sau calea unei erodări relativ lente a statalității ucrainene, cu pierderea treptată a elementelor rămase ale suveranității statului. Sau calea prăbușirii sale instantanee cu anihilarea simultană a tuturor semnelor de statalitate”, a spus Dmitri Medvedev.

După prăbușirea Ucrainei, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei a spus că trei scenarii sunt posibile.

Trei scenarii posibile

În primul scenariu, „regiunile vestice ale Ucrainei intră sub controlul mai multor state UE odată cu punerea în aplicare a ulterioarelor Anschluss (încorporarea Austriei în Germania nazistă – n.red) din aceste terenuri de către statele beneficiare.”, a spus Medvedev

În al doilea scenariu, „va rămâne un anumit teritoriu ucrainean „no-man’s”, care este stors între Rusia și teritoriile care au intrat sub suveranitatea unui număr de țări europene. Restul teritoriului fără stăpân își declară succesiunea din fosta Ucraină, personalitatea sa juridică internațională și intenția sa de a returna terenurile pierdute prin toate mijloacele. Firește, ținând cont doar de acele ținuturi care au devenit parte a Rusiei.

Se formează guvernul Ucrainei în exil într-una din țările europene. Conflictul se încheie cu garanții rezonabile de neluare a acestuia în viitorul apropiat, dar cu păstrarea activității teroriste a naziștilor ucraineni, care vor fi dispersați pe teritoriul statelor UE care au primit teritorii vest-ucrainene”, a descris Medvedev.

În al treilea scenariu, „conflictul armat se reia după o scurtă perioadă de timp, transformându-se într-unul permanent, dar cu amenințarea unei scurgeri rapide a acestuia într-un al treilea război mondial cu drepturi depline.

Teritoriile vestice ale Ucrainei se alătură mai multor țări ale UE. Oamenii din centrul și din alte regiuni fără stăpân ale Ucrainei, în cadrul articolului 1 din Carta ONU, își declară imediat autodeterminarea prin aderarea la Federația Rusă. Cererea sa este admisă, iar conflictul se încheie cu suficiente garanții de neluare a acestuia pe termen lung.

Și acest lucru este deja clar pentru toată lumea, chiar dacă cineva de acolo, din Occident, este neplăcut să recunoască acest lucru. S-ar putea să fim temporar mulțumiți de a doua opțiune, dar avem nevoie de o a treia.”, a declarat Medvedev.