Nicușor Dan a făcut anunțul așteptat de numeroși români. El a vorbit despre măsura carantinării Capitalei, susținând că în acest moment nu se va lua această decizie.

„Bucurestiul nu intra în carantină. Nu se pune problema acum. Sper și facem tot ce ține de noi să nu ajungem acolo”, a explicat primarul Capitalei.

El a explicat că Bucureștiul e un motor economic.

„Nu se pune problema de carantină cel puțin acum. Vom vedea în câteva zile dacă este liniară sau exponențială. Să sperăm că nu va fi exponențială”, a punctat edilul Capitalei.

Potrivit acestuia, din culegerea datelor, principalele surse de infectare cu noul coronavirus sunt transportul în comun interurban și locul de muncă.

Lucrurile nu par să meargă în direcţia bună

Vlad Voiculescu, în prezent consilier general USR PLUS şi propunerea pentru funcţia de viceprimar al Capitalei, a vorbit despre posibilitatea ca Bucureştiul să intre în carantină.

El a declarat pentru Europa FM că urmează să discute cu Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, despre posibilitatea instituirii carantinei în Bucureşti. Vlad Voiculescu a justificat necesitatea acestei discuţii prin faptul că secțiile ATI din Capitală sunt pline, iar cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, privind numărul de bolnavi de COVID, ridică semne de întrebare.

„Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, lucrurile nu par să meargă în direcţia bună, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a declarat, marţi, Vlad Voiculescu.

Marţi, 8 decembrie, Bucureştiul a raportat un record de cazuri noi de COVID-19, respectiv 1946, aproape o treime din totalul la nivel naţional. Cu o zi înainte, fuseseră raportate 1828 de noi cazuri de infectare la nivelul Capitalei. Până astăzi, 8 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 524.675 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 416.797 de pacienți au fost declarați vindecați.