Comisia juridică şi de disciplină este compusă din următorii: Andrei Badiu şi Stelian Bujduveanu de la PNL; Anamaria Alina Gram, Ştefania Petre şi Andrei-Daniel Rigu de la USR PLUS; Aurelian Bădulescu şi Honorius Circa de la PSD.

Din Comisia economică, buget finanţe şi credite externe fac parte: Diana Mardarovici, Sorin Purcărea, Ionel Puşcaş de la PNL; Ana-Maria Ciceală, Sanda Hristudor, Luminiţa-Gabriela Şerban şi Vlad Voiculescu de la USR PLUS; Anca-Daniela Raiciu de la PSD.

Comisia pentru mediul de afaceri, comerţ, turism şi protecţia consumatorilor este alcătuită din: Andrei Badiu, Sebastian Buşi, Răzvan-Mihai Socolovici de la PNL; Florin Covaci, Nicorel Nicorescu, Luminiţa-Gabriela Şerban şi Elena Tudose de la USR PLUS.

În componenţa Comisiei de patrimoniu se regăsesc următorii: Stelian Bujduveanu şi Diana Mardarovici de la PNL, Iuliana Roxana Cantea, Florin Covaci, Cosmin Victor Smighelschi de la USR PLUS; Lazăr Neacşu de la PSD.

Comisia de transport şi mobilitate urbană este alcătuită din: Constantin Hazarian, Florin Melciu, George Nicolaie de la PNL; Ana-Maria Ciceală, Florin Covaci, Dan Milea şi Gabriel Rău de la USR PLUS; Vasile-Luliu Petrariu de la PSD.

Din Comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului fac parte: Sebastian Buşi, Constantin Hazarian şi Adrian Moraru de la PNL; Dan Milea, Nicorel Nicorescu, Andrei-Daniel Rigu şi Cosmin Victor Smighelschi de la USR PLUS; Marius-Adrian Pavel şi Valeriu-Nicolae Şuhan de la PSD.

Componenţa Comisiei pentru utilităţi publice şi salubritate este următoarea: Cătălin Deaconescu şi Florin Melciu de la PNL; Nicorel Nicorescu, Horia Tomescu şi Elena Tudose de la USR PLUS; Aurelian Bădulescu, Marius-Cătălin Maxim şi Ioana Stoica de la PSD.

Comisia de ecologie, protecţia mediului şi igienizare este alcătuită din: George Nicolaie şi Sorin Purcărea de la PNL; Ana-Maria Ciceală, Anamaria Alina Gram şi Manuela Mureşan de la USR PLUS.

Comisia cultură, culte şi educaţie civică, relaţii internaţionale şi relaţia cu societatea civilă are următorii membrii: Constantin Hazarian şi Ionel Puşcaş de la PNL; Sanda Hristudor, Manuela Mureşan şi Ştefania Petre de la USR PLUS; Mariana-Monica Davidescu şi Cristian-Marian Olteanu de la PSD.

Din Comisia de sănătate, sport şi protecţie socială fac parte: Cătălin Deaconescu, Adrian Moraru, Răzvan Socolovici de la PNL; Iuliana-Roxana Cantea, Valentin Necula, Horia Tomescu şi Vlad Voiculescu de la USR PLUS; Ancuţa-Sorina Comănici, Mihaela Enciu, Anghel Iordănescu, Elisabeta Lipă, Anca-Daniela Raiciu de la PSD; Andrei-George Ionescu de la PMP.

Membrii Comisiei de învăţământ şi tineret sunt: Florin Melciu, George Nicolaie şi Ionel Puşcaş de la PNL; Iuliana-Roxana Cantea, Valentin Necula, Gabriel Rău şi Andrei-Daniel Rigu de la USR PLUS.

Procedurile nu au fost finalizate

Recent, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că nu au fost finalizare procedurile pentru validarea mandatelor a 10 consilieri municipali.

„Din cauza faptului că atât la PSD, cât şi la PMP, în mod legitim, nişte persoane au renunţat la mandat şi urmează să intre alţi supleanţi – aici este deficienţă în Codul administrativ, care spune că titularii şi supleanţii nu se validează simultan de către instanţă, o singură dată, ci se face asta în două etape – suntem în această situaţie. (…) Sunt 45 de consilieri care au fost validaţi acum trei săptămâni şi am putut să depunem jurământul şi mai sunt alţi zece care au trecut de prima instanţă”, explica primarul general al Capitalei.

Cine este noul președinte de ședință

În cadrul aceleiași întruniri a fost ales președintele de ședință. Acesta este Cosmin Victor Smighelschi, membru USR-PLUS, care va avea funcția de președinte de ședință până la data de 1 martie 2021.

„Vă asigur că o luăm de la zero şi există această dorinţă din partea tuturor colegilor, vrem să avem acţiuni şi proiecte în beneficiul bucureştenilor. Suntem echilibraţi, dorim să participăm şi să lucrăm la proiecte împreună cu toţi jucătorii politici şi sunt sigur că avem sprijinul primarului general pentru a aduce cu adevărat un beneficiu în noul mandat”, a declarat Smighelschi.