Mai exact se pare că mai multe localități de lângă Sibiu sunt deja în carantină. Decizia a fost luată duminică, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Autoritățile au hotărât prelungirea carantinei pentru șapte localități din județul Sibiu, între care și municipiile Sibiu și Mediaș.

Duminică seara, după închiderea secțiilor de votare, CJSU s-a întrunit. Se pare că în afară de Sibiu și Mediaș, carantina se prelungește și pentru orașele Cisnădie, Tălmaciu și Avrig, pentru comuna Orlat și satul Șelimbăr.

„S-au aprobat 7 hotărâri care vizează solicitarea către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenției de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea cu 7 zile, începând cu data de 07.12.2020 ora 05:00, a măsurii de carantină zonală în Municipiul Sibiu, localitatea Șelimbăr, orașul Cisnădie, orașul Tălmaciu, Municipiul Mediaș, orașul Avrig și localitatea Orlat”, a anunțat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

De menționat este faptul că localitățile Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu și Șelimbăr sunt în carantină din 16 noiembrie, iar Mediaș, Orlat și Avrig, din 23 noiembrie.

Carantina a fost prelungită și lângă București

Localitățile de lângă Sibiu nu sunt singurele care vor sta în carantină. La finalul săptămânii trecute, carantina pentru localităţile Bragadiru şi Chiajna a fost prelungită cu şapte zile, potrivit Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov.

„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă emisă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov, ţinând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a emis în data de 04.12.2020 ordinele de prelungire a măsurii de carantină zonală pentru o perioadă de 7 zile, începând cu data de 04.12.2020, ora 22,00, instituită pentru oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu din judeţul Ilfov”, a precizat Prefectura Ilfov.