Vești proate pentru românii care locuiesc în localităţile dâmboviţene Aninoasa şi Brăneşti. Potrivit ultimelor informații transmise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa, carantina se prelungeşte cu şapte zile, începând de luni, 5 martie.

De menționat este faptul că, în Brăneşti se înregistrează cel mai ridicat indice COVID-19 din judeţ, respectiv 7,76 la mia de locuitori, cu 32 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile. În Aninoasa pe de altă parte, indicele COVID-19 este de 4,70 la mia de locuitori.

La nivelul judeţului, 22 de localităţi au un indice peste 3 la mia de locuitori. Printre acestea sunt Târgovişte, Pucioasa, Fieni, Răzvad şi Tărtăşeşti. 13 localităţi dâmboviţene au indicele COVID-19, peste 4 la mia de locuitori. De menționat este faptul că, de la începutul pandemiei, 710 persoane din Dâmboviţa confirmate cu noul coronavirus au decedat.

Carantină în mai multe localități din Ilfov

Pe lângă județul Dâmbovița, județul Ilfov se află și el sub carantină. Instituţia Prefectului Judeţului Ilfov a anunțat sâmbătă dimineață că localităţile Pantelimon, Voluntari, Domneşti și Jilava vor continua să fie în carantină încă 14 zile, începând de sâmbătă seara, ora 22.00. Decizia vine în contextul în care numărul infectărilor a continuat să fie ridicat.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară” hotărârile de prelungire a carantinei pentru mai multe localități de pe raza județului: oraşul Pantelimon, oraşul Voluntari, comuna Domneşti, cu satele aparţinătoare Domneşti şi Ţegheş, judeţul Ilfov, comuna Jilava.

De menționat este faptul că, propunerile au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii. Astfel, în baza propunerilor înaintate, şeful DSU, secretarul de stat dr. Raed Arafat, a emis ordinele pentru prelungirea carantinei zonale până la data de 17.04.2021 ora 22,00, pentru toate cele patru localităţi din Ilfov.