Vești proaste pentru românii care locuiesc în localităţile Baloteşti, Mogoşoaia, Snagov şi Ştefăneştii de Jos din județul Ilfov. Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Ilfov, cele patru localități vor intra în carantină începând cu seara de miercuri, pentru o perioadă de două săptămâni.

Ordinele pentru aceste localități au fost deja emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat și prevăd instituirea carantinei de miercuri, de la 22,00, până pe 7 aprilie la aceeaşi oră.

Decizia de carantinare a celor patru localități vine ca urmare a analizei de risc care a fost efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică. În acest context, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat hotărâri prin care a propus măsura de carantinare pentru aceste localităţi.

Coronavirusul face ravagii în România

Coronavirusul continuă să facă victime în România, iar tot mai multe localități intră în carantină de la o zi la alta. În ceea ce privește numărul infectărilor, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 913.143 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Totodată, 819.799 de pacienți au fost declarați vindecați.

În același timp, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.136 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 22.579 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 23.03.2021 (10:00) – 24.03.2021 (10:00) au fost raportate 137 de decese (69 bărbați și 68 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București.