Experții din Țara Galilor au publicat un raport cu sugestii despre modul în care problema ar putea fi abordată. Acestea vizează limitarea utilizării îngrășămintelor pe terenurile agricole și crearea de noi habitate sălbatice pe scară largă. Marea Britanie a semnat recent un angajament pentru natură, care are ca scop stoparea pierderii biodiversității la nivel mondial până în 2030.

Cu toate acestea, raportul recent arată că sunt necesare acțiuni și finanțări semnificative în următorii doi-trei ani pentru ca acest obiectiv să fie atins, scrie BBC news.

„Aceasta este o criză și trebuie să recurgem la acțiuni precum cele pentru abordarea pandemiei. Ambiția de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră ar eșua și fără soluții bazate pe natură, cum ar fi refacerea turbăriilor și plantarea de păduri noi, a avertizat Clare Pillman, șefa Natural Resources Wales (NRW).

Una din șase specii riscă să dispară

Una din șase specii riscă să dispară din Țara Galilor în deceniile următoare, potrivit unui studiu recent. Mamifere precum veverița roșie și șorecele de câmp, păsări ca găinușa-de-baltă și plante ca orhideea de mlaștină vor fi afectate de pierderea habitatului și poluare.

Raportul spune că fermierii trebuie să fie motivați să cedeze mai mult din terenurile lor pentru natură și să fie plătiți să protejeze fauna sălbatică.

O idee pe care raportul o descrie ca fiind „deosebit de promițătoare” este aceea de a stabili o limită legală a cantității de substanțe nutritive care pot fi emise. De asemenea, documentul cere ca 30% din terenurile britanice să fie protejate pentru natură până în 2030.