104 cetăţeni străini, aflaţi în două TIR-uri şi un autoturism, au încercat să treacă ilegal în Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac și PTF Nădlac II – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – au depistat 104 cetăţeni din Turcia, Sri Lanka, Bangladesh, India, Pakistan și Nepal.

Toţi aceştia încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Cetăţenii străîni erau ascunşi în două automarfare încărcate cu folie și frigidere, precum și într-un autoturism, au explicat oamenii legii.

În ultimele 24 de ore, la punctele de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II – județul Arad, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra a două ansambluri rutiere înmatriculate în România, respectiv Bulgaria, conduse de un cetățean român și un bulgar și unui autoturism condus de un cetățean român.

Șoferii automarfarelor transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, folie și frigidere pentru societăți comerciale din Germania și Italia, iar șoferul autoturismului se deplasa neînsoțit pe ruta România-Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci și în portbagajul autoturismului, cei 104 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din diverse state – Turcia, Sri Lanka, Bangladesh, India, Pakistan și Nepal, care intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

Sursă: Poliţia de Frontieră
Sursă: Poliţia de Frontieră

Aproape 9.000 de cetăţeni ucraineni au intrat vineri în România, în uşoară scădere faţă de joi

Tot potrivit datelor venite de la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, vineri, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 84.254 de persoane, dintre care 8.730 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,6% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.191 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 0,5%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 942 de cetăţeni ucraineni (creştere cu 0,5%).

De la declanşarea crizei ucrainene (24 februarie) şi până la data de 27 mai, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 1.046.035 de cetăţeni ucraineni.

De asemenea, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 1.080.564 ucraineni.