Este o situație explozivă la vămile din vestul țării. Șoferii români care conduc autocamioane și care vor să iasă din România prin Ungaria sunt nevoiți să stea la coadă chiar și zece ore.

Și asta pentru că polițiștii de frontieră din țara vecină controlează cu atenție dacă șoferii au primit amenzi în acest an în Ungaria și dacă le-au achitat.

Situația este explozivă în Vama Borș şi în Vama Nădlac 2. La trecerea de frontieră din Bihor, de pildă, joi dimineaţă, potrivit site-ului poliţiei, timpul de aşteptare era de 250 de minute. În realitate însă, şoferii TIR-urilor au fost nevoiţi să stea la coada ore în șir, informează știrileprotv.

Potrivit celor intervievați, , în mod normal, controlul durează trei minute. Dar situaţia s-a schimbat de la începutul săptămânii.

Explicații despre ceea ce se întâmplă a dat și comisar-şef Laura Bondar, purtător de cuvânt ITPF Oradea: “Creşterea timpului de aşteptare la graniţa cu Ungaria, înregistrată în ultimele zile, pentru automarfare, este generată de faptul că autorităţile de frontieră maghiare verifică achitarea amenzilor aplicate conducătorilor mijloacelor de transport marfă pe teritoriul Ungariei în 2019.”

În Vamă Nădlac 2, unde şoferii de camioane au aşteptat şi mai bine de zece ore pentru a ieşi din România, a mai apărut o problemă. Marginea drumului s-a transformat într-o imensă groapă de gunoi.

Cu puțin timp în urmă, poliţiştii de frontieră români au trimis o solicitare omologilor maghiari şi au cerut detalii despre situaţia creată şi lămuriri despre posibilităţile de remediere a acesteia.