Este alertă de COVID la Casa Albă dar și pentru cei mai importanți lideri ai lumii. Asta pentru că s-a aflat chiar acum că omul apropiat de Joe Biden are COVID. Panica este totală mai ales că liderul SUA a participat, după ce s-a văzut cu ea, la Roma, la Summitul G20.

Mai exact, purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Jen Peski, a fost testată pozitiv cu COVID-19. Ea și-a anulat călătoria în Europa alături de președintele Joe Biden. A aflat că este infectată cu temutul virus după ce membrii familiei ei au ieșit pozitivi la testarea cu coronavirus.

Declarațiile sale sunt liniștitoare în ceea ce-l privește pe Joe Biden. Jen Peski a spus că l-a văzut ultima dată pe liderul de la Casa Albă. Cei doi s-ar fi intersectat marți în aer liber, înainte ca președintele să plece la Roma pentru Summitul G20 și că a făcut mai multe teste, dar că toate au ieșit negative.

Ce risc există ca Joe Biden să fie infectat

Medicii au dat asigurări că este puțin probabil ca Psaki să-l fi infectat pe Joe Biden cu COVID-19. Într-un mail scris de dr. Leana Wen, analist medical CNN și fostul comisar pentru sănătate al orașului Baltimore, se arată că pe baza cronologiei testării negative a doamnei Psaki timp de mai multe zile după ultima ei întâlnire cu președintele Biden (care a fost, de asemenea, în aer liber și a purtat mască), există un risc foarte scăzut ca aceasta să-l fi infectat și pe președinte.

Casa Albă a preferat să nu-și asume niciun risc. Din acest motiv, a anunțat că Psaki nu i se va mai alătura lui Biden în călătoria sa în străinătate „cel puțin în primele zile. Secretarul de presă adjunct al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a călătorit în schimb cu președintele.

Decizia luată de Casa Albă

„Miercuri, împreună cu conducerea de la Casa Albă și cu echipa medicală, am luat decizia de a nu călători în străinătate cu Președintele din cauză că care membrii familiei mele au fost testați pozitiv pentru COVID-19 ”, a spus Psaki în declarația de duminică.

„De atunci, am fost pus în carantină și am fost testat negativ (prin PCR) pentru COVID-19 miercuri, joi, vineri și sâmbătă. Cu toate acestea, astăzi, rezultatul a fost pozitiv”, a continuat ea. Acesta a susținut că vrea să se întoarcă la muncă după încheierea carantinei de zece zile în urma unui test rapid negativ, care este o cerință suplimentară a Casei Albe”.

Biden și-a primit doza booster împotriva COVID-19 luna trecută. El se va duce la Summitul Națiunilor Unite privind Clima de luni din Glasgow, Scoția. Vicepreședintele Kamala Harris și-a primit rapelul sâmbătă.