Dan Radu Rușanu, cunoscut în lumea politică românească drept Unchiu’ Rușanu, este pe cale să revină în jocurile mari. Acesta este susținut de ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru un post de viceguvernator al Băncii Naționale, informează Bursa.

Dan Radu Rușanu a fost achitat definitiv în dosarul ”ASF Carpatica”, asta după ce în anul 2014 a stat 4 luni în arest preventiv în același dosar. Tot pentru BNR, PSD îl va susține pe Florin Georgescu pentru funcția de prim-viceguvernator, în timp ce PNL îl va susține pe Ionuţ Dumitru, actual președinte al Consiliului Fiscal, pentru funcția de viceguvernator.

Andrei Stamatian, prim-vicepreşedinte CEC Bank (fiul prefectului de Cluj Florin Stamatian) şi Gheorghe Gherghina sunt propuşi de PNL şi, respectiv, PSD, ca membri în CA al băncii centrale.

Partidul de opoziţie Uniunea Salvaţi România (USR) îl va nominaliza pe directorul de investiţii al fondului de pensii private NN Pensii, Cristian Popa, pentru un loc de membru în noul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României. Agnes Nagy rămâne propunerea UDMR pentru un alt loc, tot de membru, în CA al BNR.

Sursele Bursa spun că a noua persoană pentru completarea Consiliului de Administraţie al băncii centrale, care vine din partea PSD, nu a fost stabilită încă de social-democraţi.

Parlamentul va aproba noul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României în 3 iulie, cei din conducerea BNR încheindu-şi mandatele în luna octombrie a acestui an. Candidaţii din partea partidelor nu au fost anunţaţi oficial, deocamdată.