Potrivit ultimelor informații, Ion Iliescu s-ar afla la spital pentru mai multe analize programate. Fostul preȘedinte nu ar fi internat.

Știre inițială!

Acesta ar fi ajuns în stare gravă la spital și a fost supus unor controale și analize urgente, precizează România TV.

Fostul președinte a mai avut probleme de sănătate anul acesta. Iliescu a fost operat de urgență pe 1 Aprilie. Acesta a fost internat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu.

Ion Iliescu a fost operat de medicii de la Institutul C.C. Iliescu, diagnosticul său fiind pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă.

„În după amiaza zilei de 1 aprilie 2019, Ion Iliescu, fost Preşedinte al României a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. CC Iliescu Bucureşti, cu diagnosticul de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă.

După evaluare şi pregătire preoperatorie pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezulat final foarte bun.
În prezent domnul Ion Iliescu se află în perioda postoperatorie imediată în secţia ATI 1 a Institutului nostru, este stabil şi în afara unui pericol imediat. Orice declaraţii ulteriore se vor face cu doar cu acordul expres al pacientului”, se preciza în comunicat.