Barclays, Citigroup, HSBC, JPMorgan, Royal Bank of Scotland, UBS şi o bancă mai mică din Japonia urmează să fie amendate de autorităţile antitrust din UE, în următoarele săptămâni. Acestea sunt acuzate că au manipulat piaţa valutară. Informaţiile nu sunt însă confirmate, fiind vorba de o informaţie venită pe surse de la două persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Băncile pot beneficia de o reducere de 10% a amenzilor dacă îşi vor recunoaşte vina. În schimb, Credit Suisse, care a anunţat anterior că nu a identificat nicio neregulă, contestă acuzaţia antitrust a UE.

Nu este clar dacă Comisia Europeană va putea finaliza cazul la timp pentru a amenda şi banca elveţiană în următoarele săptămâni, scrie news.ro.

Autorităţile antitrust europene, care au investigat cazul în ultimii şase ani, ar putea aplica amenzi echivalente cu 10% din cifra de afaceri obţinută la nivel global, pentru încălcarea reglementărilor europene. Este posibil ca UE să anunţe deciziile împotriva băncilor pe parcursul următoarelor săptămâni, în loc să le anunţe pe toate în aceeaşi zi.

Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JPMorgan, Royal Bank of Scotland şi UBS au încheiat acorduri într-un caz similar din Statele Unite, fiind amendate cu o sumă cumulată de peste 2,8 miliarde de dolari. Conform autorităţilor americane, băncile au maniplat pieţele valutare prin intermediul unor camere de chat cu nume precum “The Cartel,” “The Mafia” şi “The Bandits’ Club”.