Doritos Tangy Cheese, retras din unele magazine din Marea Britanie

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că produsul conține un ingredient nedeclarat pe ambalaj. Acesta poate prezenta un risc pentru persoanele alergice.

Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA) a informat vineri, pe 23 februarie, că Doritos a ales să retragă din magazine nachos-urile populare cu aromă de Tangy Cheese. Motivul este că soia nu a fost inclusă în lista de ingrediente, conform informațiilor furnizate de Metro.

FSA a subliniat că produsul prezintă un potențial pericol pentru persoanele cu alergie la soia.

doritos retras din magazine
Produsul retras din magazine (SURSA FOTO: Doritos)

Decizia afectează în special variantele de Doritos Tangy Cheese de 180g, comercializate în magazinele Tesco, și Doritos Tangy Cheese de 5 x 30g, disponibile în Poundland.

Decizia a fost luată în urma unei erori de ambalare. Mai exact, pungile de Doritos Tangy Cheese conțineau, de fapt, Doritos Chilli Heatwave. Iar acesta este un produs care conține soia.

Agenția pentru Standarde Alimentare a avertizat că persoanele care au achiziționat Doritos Tangy Cheese din magazinele Tesco și Poundland ar trebui să evite consumul acestor produse. În schimb, li s-a recomandat să contacteze o linie de asistență pentru clienți pentru a afla procedura de returnare și pentru a primi înapoi banii cheltuiți.

Lidl România a retras de la raft biscuiții Grandino din aluat fraged

Și în România, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că magazinele Lidl au retras un produs alimentar de pe rafturi. Acesta ar putea pune în pericol sănătatea celor care l-au achiziționat.

retragere biscuiti grandino
SURSA FOTO: ansvsa.ro

Autoritățile recomandă să evităm consumul acestui produs. Acestea îndeamnă să-l returnăm imediat la magazin.

ANSVSA anunță că firma producătoare olandeză Banketbakkerij Merba B.V. a decis să retragă de pe piață anumite loturi din produsul „Grandino Biscuiți din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ciocolată neagră și 6% ciocolată albă 200g”, având termenul de valabilitate 12.12.2024.

Retragerea acestor produse este necesară din cauza posibilei prezențe a unor corpuri străine metalice, conform ANSVA.

Pentru a proteja consumatorii, Lidl România a acționat rapid, retrăgând produsul de la vânzare. Persoanele care au achiziționat acest produs sunt sfătuite să nu-l consume și să-l returneze în magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Mai multe puteți afla aici.