ANSVSA anunță că firma producătoare olandeză Banketbakkerij Merba B.V. retrage de pe piață unele stocuri din produsul „Grandino Biscuiți din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ciocolată neagră și 6% ciocolată albă 200g”, cu termenul de valabilitate 12.12.2024.

Retragerea intervine din cauza posibilei prezențe a unor corpuri străine metalice în produs, transmite Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

ANSVSA: Produsul afectat a fost comercializat în magazinele Lidl

retragere biscuiti grandino
SURSA FOTO: ansvsa.ro

În scopul protejării consumatorilor, Lidl România a reacționat prompt, retrăgând produsul de la vânzare. Persoanele care dețin acest produs sunt îndemnate să nu-l consume și să-l returneze în magazinele Lidl, unde li se va restitui contravaloarea, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Consumatorii sunt încurajați să fie precauți și să urmeze indicațiile furnizate în cadrul acestei alerte alimentare pentru a evita orice posibile riscuri pentru sănătate, mai transmite ANSVSA.

„Ca urmare a posibilului pericol de rănire, clienții trebuie să aibă obligatoriu în vedere, cu ocazia consumării acestuia, retragerea de pe piață și să nu consume în niciun caz produsul afectat”, se arată în comunicatul Lidl.

Este important de menționat că retragerea de pe piață vizează exclusiv produsul „Grandino Biscuiți” cu termenul de valabilitate 12.12.2024 de la producătorul Merba B.V.

Alte produse comercializate de Lidl România, inclusiv cele de la același producător, nu sunt afectate de această măsură de siguranță.

Mega Image a retras recent mai multe produse de la rafturi

Săptămâna trecută, Mega Image a retras de la vânzare produsele „Olympia Sos Teriyaki 320 g” și „Olympia Sos Teriyaki 58 g”. Potrivit ANSVSA, motivul este prezența unui alergen pe etichetele celor două produse. Mai exact, este vorba despre glutenul din sosul de soia.

„Mega Image a retras de la vânzare produsele: 36428 OLYMPIA SOS TERIYAKI 320G; 44247 OLYMPIA SOS TERYAKI 58G. Retragerea produselor de pe piaţă şi rechemarea acestora de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se prezenţa unui alergen in ingrediente (glutenul din sosul de soia ), care nu este menţionat pe etichetă”, a transmis ANSVSA.

Toate produsele retrase vor fi distruse. De asemenea, având în vedere că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image „solicită clienţilor să NU consume produsele cu loturile sus mentionate şi roagă cu amabilitate sa le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziţionat produsul”.

În acest caz, este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul cu datele menţionate mai sus până la data de 29.04.2024.