Mega Image retrage de la vânzare „Olympia Sos Teriyaki 320 g” și „Olympia Sos Teriyaki 58 g”

Așadar, Mega Image va retrage de la vânzare produsele „Olympia Sos Teriyaki 320 g” și „Olympia Sos Teriyaki 58 g”. Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), motivul este prezența unui alergen pe etichetele celor două produse. Mai exact, este vorba despre glutenul din sosul de soia.

„Mega Image a retras de la vânzare produsele: 36428 OLYMPIA SOS TERIYAKI 320G; 44247 OLYMPIA SOS TERYAKI 58G. Retragerea produselor de pe piaţă şi rechemarea acestora de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se prezenţa unui alergen in ingrediente (glutenul din sosul de soia ), care nu este menţionat pe etichetă”, a transmis ANSVSA.

Olympia Sos Teriyaki 320 g și Olympia Sos Teriyaki 58 g
Olympia Sos Teriyaki 320 g și Olympia Sos Teriyaki 58 g; SURSA FOTO: ANSVASA

Toate produsele retrase vor fi distruse.

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienţilor să NU consume produsele cu loturile sus mentionate şi roagă cu amabilitate sa le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziţionat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul cu datele menţionate mai sus până la data de 29.04.2024”, a mai precizat sursa citată.

Lidl România a retras de la raft „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g”

Amintim că recent, și Lidl România a decis să retragă preventiv produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220, cu termenul de valabilitate 25.05.2024, din motive legate de detectarea unor valori crescute ale parametrului histamină.

Intoxicația cu histamină poate determina simptome precum înroșirea pielii, erupții cutanate, probleme gastro-intestinale și dureri de cap.

Persoanele care au consumat acest produs și prezintă simptome severe ar trebui să solicite asistență medicală.

Lidl România a reacționat rapid în interesul siguranței consumatorilor, retrăgând produsul de pe rafturile magazinelor. Produsul din lotul menționat și cu data limită de consum specificată poate fi returnat în oricare dintre magazinele Lidl. Suma achitată pentru acest produs va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Celelalte produse comercializate de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Nixe, nu sunt afectate de această retragere voluntară.

De asemenea, în luna ianuarie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a impus o amendă de 15.000 de lei operatorului economic responsabil pentru producerea produselor de patiserie sub brandul „Cămara Noastră – Poftă de România”, respectiv SC Patisgal SRL din Galați.

Începând cu începutul anului 2024, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat o amplă campanie de verificare a conformității brandurilor proprii, care pretind a fi de origine românească, ale marilor lanțuri de magazine. Această acțiune a fost realizată în conformitate cu cerințele stabilite de aceste branduri și cu semnificația lor declarată. Mai multe puteți citi aici.