Sebastian Burduja, pe locul trei în sondaje

Potrivit unui sondaj intern recent, Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, ar fi ocupat locul trei într-un sondaj de opinie.

Sondajul relevă că acesta este la o distanță de 5 procente față de locul patru și 7 procente față de liderul sondajului.

Participarea candidaților PSD și PNL în cursa electorală pentru Primăria Capitalei a influențat cifrele din sondaje.

Gabriela Firea și Sebastian Burduja au câștigat suport din partea electoratului lui Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan, determinând creșteri în sondaje.

Cu toate acestea, în sondajele publicate până acum, reprezentantul liberalilor a fost plasat pe locul patru. Mai precis, în spatele candidatului PUSL, Cristian Popescu Piedone.

Sebastian Burduja
SURSA FOTO: Facebook, Sebastian Burduja

Sebastian Burduja are aproape 20% în sondaje

În lumina schimbărilor din sondaje, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat într-o apariție la B1 TV că Sebastian Burduja înregistrează o ascensiune în sondaje. El spune că acesta este evaluat la aproape 20%. Actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, înregistrează o scădere în procente.

Cu toate acestea, Cristian Popescu Piedone a criticat agențiile de sondare a opiniei publice. El spune că datele prezentate nu corespund realității.

„Se va da ( lupta – n. r.) pentru intelectualitatea și tinerețea și performanța de ministru a domnului Burduja cu experiența mea de viață. Eu nu cred că Burduja este doar la 16 procente”, a susținut Piedone.

El spune că, cu patru ani în urmă, a câștigat Primăria Sectorului 5. Atunci, nimeni din spațiul public nu se aștepta la această reușită.

Sebastian Burduja
SURSA FOTO: Facebook, Sebastian Burduja

Ce spun sondajele?

Cu dezvăluirea candidatului comun al partidelor de guvernământ PSD și PNL, Cătălin Cîrstoiu, Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, a fost poziționat în fruntea listei de candidați cu un suport de 34%.

Potrivit sondajului Sociopol, comandat de PSD-PNL și publicat pe 25 martie, Cristian Popescu, primarul din sectorul 5 și candidatul PUSL, ocupa locul doi în intenția de vot cu 30%.

Candidatul comun al partidelor de guvernământ era plasat pe locul trei cu 26%.

La aproximativ două luni distanță și cu apariția altor candidați în competiție, cel mai recent sondaj arată că Nicușor Dan încă este pe primul loc.

Potrivit sondajului CURS, efectuat între 22 și 30 aprilie și publicat la începutul lunii mai, actualul primar se află în fruntea clasamentului. El are un scor de 29%.

El este urmat de:

  • Gabriela Firea cu 26%
  • Cristian Popescu Piedone cu 25%

Sondajul mai arată că Sebastian Burduja înregistrează un scor de 12%.