Alec Baldwin ar putea să nu fie acuzat pentru tragedia din timpul filmărilor. Investigațiile sunt în fază preliminară

Alec Baldwin ar putea să nu fie acuzat pentru că, fără să vrea, a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins și pentru că l-a rănit pe regizor, informează presa internațională. Cu toate acestea, Alec Baldwin ar putea fi acuzat din poziția de producător, împreună cu mai mulți responsabili din proiect.

The Associated Press notează că tragedia va avea consecințe legale în procese civile sau penale. Sursa anterior citată a intrat în posesia unui document care arată că Alec Baldwin, cinci producători, patru producători executivi, un producător de linie și un co-producător vor fi implicați în anchetă.

Despăgubirile vor fi plătite în parte de asigurator

Alături de ei, asistentul de regie Dave Halls și armuriera Hannah Gutierrez vor răspunde unor acuzații cu toateă că nu se aflau pe platou la momentul tragicului accident. În ceea ce privește despăgubirile, acestea ar putea fi acoperite fi acoperite în parte de asigurator prin compania de producţie, Rust Movie Productions.

„Cu siguranţă a fost neglijenţă pe platou”, a spus Adam Winkler, profesor la UCLA School of Law şi expert în legislaţia armelor. „Producătorii au obligaţia de a menţine siguranţa echipei. Au existat pericole evidente pe platou”.

Invenstigaţiile sunt în fază preliminară, potrivit procurorului Mary Carmack-Altwies din Santa Fe.

Ce armă a folosit acesta

Ancheta a scos la iveală un lucru extrem de important.  Un asistent de regie i-a dat actorului Alec Baldwin arma de recuzită cu care a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins. Asistentul l-a anunțat că arma este sigură, potrivit datelor din anchetă, transmite BBC.

Identitatea asistentului nu a fost dezvăluită. Un lucru însă se pare că este sigur. Acesta nu știa că pistolul avea muniție adevărată. „Armă rece!”, a anunțat el, expresie folosită pentru a arăta că arma e descărcată, potrivit înregistrărilor obținute de anchetatori.

Alec Baldwin cooperează cu poliția

Alec Baldwin este devastat de cele petrecute și a anunțat că „cooperează pe deplin” cu poliția.

„Nu există cuvinte să-mi exprim starea de șoc și tristețea privind tragicul accident care a luat viața Halynei Hutchins, o soție, mamă și colega noastră profund admirată. Cooperez pe deplin cu ancheta poliției privind modul în care această tragedie a avut loc și țin legătura cu soțul ei, oferindu-mi sprijinul pentru el și familia lui”, arată mai scris Alec Baldwin, pe Twitter. El a mai spus că inima sa este frântă pentru soțul ei, fiul lor și toți cei care au cunoscut-o și au iubit-o pe Halyna.

Producția a fost afectată încă de dinainte de tragicul accident

Producţia „Rust” a fost afectată de dispute încă de la începutul lunii octombrie şi a inclus şapte membri ai echipajului care au părăsit platoul cu doar câteva ore înainte de filmare. Los Angeles Times, citând doi membri ai echipei pe care nu i-a numit, a relatat că, cu cinci zile înainte de împuşcare, cascadoarea lui Baldwin a tras accidental două cartuşe reale după ce i s-a spus că arma nu are muniţie.