Alec Baldwin va fi acuzat de ucidere involuntară din culpă în cazul împușcării directoarei de imagine din filmul „Rust”

Halyna Hutchins a murit după ce o armă de recuzită ținută de Alec Baldwin a fost descărcată în timpul repetițiilor pentru filmul western în octombrie 2021.

La rândul său, regizorul Joel Souza a fost rănit în incidentul de pe platoul de filmare de la Bonanza Creek Ranch din Santa Fe, New Mexico, notează news.sky.com

În situația lui Alec Baldwin se află și armurierul filmului, Hannah Gutierrez-Reed. Aceasta era responsabilă cu armele de pe platoul de filmare.

Asistentul de regie David Halls a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru acuzația de utilizare neglijentă a unei arme letale.

Baldwin și compania de producție „Rust” au ajuns la o înțelegere cu familia ei

Aproape un an mai târziu, în octombrie 2022, actorul și compania de producție „Rust” au ajuns la o înțelegere pentru o sumă nedivulgată cu familia ei după un proces de moarte nedreaptă intentat de soțul ei, Matthew, și au anunțat că producția filmului va fi reluată în acest an.

Procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, primise o finanțare suplimentară de 317.750 de dolari pentru a investiga acest caz și a declarat, după anunțarea înțelegerii civile, că aceasta nu va avea niciun impact asupra anchetei penale, întrucât „nimeni nu este mai presus de lege”.

Decizia a fost anunțată joi de Carmack-Altwies și de procurorul special Andrea Reeb, venind la aproximativ trei luni după ce au primit raportul final privind incidentul de la biroul șerifului din Santa Fe, conform sursei menționate.

Înțelegerea nedezvăluită între familia lui Hutchins, Baldwin și Rust Movie Productions a fost anunțată pe 5 octombrie 2022.

„Nu am niciun interes să mă angajez în recriminări sau în atribuirea de vină (producătorilor sau domnului Baldwin). Cu toții credem că moartea Halynei a fost un accident teribil. Sunt recunoscător că producătorii și comunitatea de divertisment s-au reunit pentru a aduce un omagiu ultimei opere a Halynei”, a declarat Matthew Hutchins.

Rust Movie Productions, prin intermediul avocatei Melina Spadone, a declarat că acest lucru a marcat „un important pas înainte în celebrarea vieții Halynei și onorarea operei sale”.

„De-a lungul acestui proces dificil, toată lumea a păstrat dorința specifică de a face ceea ce este mai bine pentru fiul Halynei. Suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la rezolvarea acestei situații tragice și dureroase”, a declarat Luke Nikas, avocatul lui Baldwin.